Дечја недеља обележена у тителским школама и вртићима

ТИТЕЛ: Малишани из Предшколске установе „Плави чуперак“ из Титела, Основне школе „Исидора Секулић“ из Шајкаша и ОШ „Светозар Милетић“ из Титела обележили су Дечју недељу различитим активностима.
с
Фото: Dnevnik.rs

Највиже пажње привукли су тителски предшколци, који су организовали продајну изложбу за своје родитеље и заинтересоване суграђане и том приликом на тезгама тителске пијаце презентовали припремљене радове. Како каже васпитачица овог вртића Јованка Рошул, деца су се радо одазвала задатку прављења радова од различитих материјала.

- Као и сваке године, деца су се са пуно елана укључила у догађаје у склопу Дечје недеље, која је ове године организована под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“. Због ситуације са корнавирусом није било традиционалног дружења са малишанима из других места општине, већ смо све организовали на отвореном, па смо тако један дан сликали на тргу у Тителу, а овом приликом смо дошли на пијацу да покажемо шта смо то успели да направимо – наводи васпитачица и додаје да су у стварање радова од макарона, дрвета, лишћа и осталих природних и рециклираних материјала били укључени и родитељи.

У припремању радова за продајну изложбу су учествовале све старосне групе овог вртића, па су тако и малишани пронашли начин да помогну својим другарима да обогате тезге тителске пијаце, које су посетили купци њихових радова.

- Родитељи малишана и суграђани су свратили да купе радове, по цени коју су сами одређивали, а сав прикупљени новац ћемо користити у наставку школске године за набавку материјала које малишани свакодневно користе у стварању и прављењу различитих радова. Мислим да смо овом изложбом спојили лепо и корисно, деца и родитељи су уживали док су обликовали различите материјале и правили разноразне ђаконије, а родитељи и други заитересовани су куповином истих помогли свакодневно функционисање вртића – прича васпитачица.

Дечја недеља обележена је у основним школама у свим местима тителске општине, а према речима учитељице Виолете Цвијић, шајкашки основци су радну недељу испунили различитим спортским и креативним активностима.

- Ученици нижих разреда су од понедељка до петка имали разне активности организоване на отвореном или у холу наше школе у Шајкашу. Понедељак је био спортски дан, посвећен развоју такмичарског духа, дечјој радости и навијању, док смо уторак и четвртак одредили за ликовне радионице, које су развиле креативност и маштовитост наших ученика. Среду смо издвојили као дан посвећем нашем песнику Љубивоју Ршумовићу, аутору стихова који су овогодишњи слоган Дечје недеље, и деца су рецитовала његове песме, а петак је дан за журку. Све активности смо организовали уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера и могу да кажем да осмеси наших ученика, њихови лепи радови и добри утисци сведоче да смо то урадили врло добро – истиче учитељица.

Дечја недеља се под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“ ове године обележава од 4. до 10. октобра и успешно је реализована у свим школама и предшколским установама тителске општине. Ученике и малишане су поводом овог међународног празника угостили и запослени у Установи за заштиту природе „Тителски брег“ у Тителу, који су им причали о флори, фауни и историји овог дела Бачке, а тителска Народна библиотека „Стојан Трумић“ је након разговора са ученицима првог разреда о значају читања и упознавања првака са књигама прилагођених њиховом узрасту, свим првацима поклонила бесплатно учлањење у библиотеку.

Текст и фото: Срђан Кнежевић

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести