Дефибрилатор за амбуланту у Орому код Кањиже

ОРОМ: Захваљујући донаторима Месна заједница Ором успешно је спровела набавку дифибрилатора за потребе Здравствене станице.
Orom Defibrilator2
Фото: Dnevnik.rs

Нови апарат је директорки Дома здравља Кањижа Каролини Ђолаи уручио председник Савета МЗ Ором Роберт Леко, у присуству мештана и потпредседника Покрајинске владе Михаља Њилаша, који је и заменик председника Савета МЗ Ором, јер стално живи у овом месту кањишке општине.

Директорка Ђолаи појашњава да је амбуланта у Орому најудаљенија од матичне установе, па је дефибрилатор неопходан. У преподневној смени обезбеђен је стални рад лекара, а после подне дежурство другог лекара, тако да су житељи Орома и околине збринути здравственим услугама.

Идеја за акцију прикупљања донација за набавку дефибрилатора за потребе Здравствене станице у Орому покренута је летос на Првом сусрету Оромчана, а за непуна три месеца успешно је спроведена.

„Сакупили смо око 430.000 динара, купили дефибриллатор и још нешто новца је остало, што ћемо искористити за друге потребе амбуланте. Захвални смо донаторима који су се одазвали акцији. Поред фирми из нашег места и околине одазвали су се и наши суграђани, али и непознати људи који су своје прилоге дали на манифестацијама организованим у селу“, напомиње Роберт Леко.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести