Додељене награде Града Кикинде

КИКИНДА: Годишњу награду града Кикинде добила је Даница Терзић из Мокрина, чији су лиснати сиреви овенчани многобројним признањима, а идентично признање је заслужила и компанија “Зопас”.
Kikinda, Gradska kuća Foto: Dnevnik.rs/J. Ivanović
Фото: Кикинда, Градска кућа Фото: Дневник.рс/Ј. Ивановић

У кикиндском погону “Зопаса” посао је за годину дана, добило више од 400 радника. Директорки и менаyеру фабрика у Србији и Румунији Кармен Русмир, годишња награда је уручена за допринос економском развоју града.

Награда града Кикинде за животно дело припала је Хилди Бански, која је дугогодишњим радом у Предшколској установи “Драгољуб Удицки” оставила неизбрисив траг. Док је била на челу установе сеоски вртићи су интегрисани у ПУ “Драгољуб Удицки”.„Изузетно сам поносна због ове велике награде. Признање је част, а част треба да се заслужи, касније и да се одбрани“, поручила је Хилда Бански.

Добитницама награда честитао је градоначелник Кикинде Павле Марков.

„Успели смо да током 2017. године испунимо зацртане циљеве на пољу економије, културе и друштвеног развоја. Прошла 2017. остаће упамћена по томе што смо окончали реконструкцију пута Кикинда - Башаид. Почели смо да мењамо и сам изглед нашег града. Отворен је Музеј “Терра”, а Кикинда је добила неколико престижних међународних и домаћих награда. Пред нама је динамична 2018. година. Очекује нас изградња друге “Зопасове” фабрике, као и погона италијанске “Калцедоније”“, поручио је Марков.

Градске похвалнице добили су Радио “Ами”, фирме “Мекафор” и “Атлер Фонтана”. Похвалнице су заслужили још Магдолна Комарек, Имре Нађ, Славко Павловић, Зоран Константинов и Оливера Ивановић.

        М. Митровић

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести