Екологија се учи од малих ногу

ВРБАС: У склопу Дечје недеље представници ЈКП „Комуналац“ посетили су вртић „Звездица“ ПУ „Бошко Буха“ у Врбасу где су са предшколцима  причали о дечијим еколошким правима и обавезама.
д
Фото: Општина Врбас

Више од стотину деце која похађају овај објекат, „Комуналац“ је обрадовао слаткишима.

Дечја недеља је прилика да се скрене пажња и на еколошка права малишана и дужност одраслих да деци обезбеде срећно детињство и здраво одрастање. Кроз еколошку радионицу, деца на брз и лак начин усвајају поступке који воде у еколошки пожељно понашање и развој еколошке свести.

Лара, Маша, Лазар, Лука, као и многи други њихови вршњаци показали су да су у „Звездици“ већ много научили о еколошким правима и да уживање у њима подразумева испуњавање одређене врсте обавеза.

-Свака недеља деци треба да је испуњена радошћу, а ова посебно, јер је посвећена њима. Зато смо баш данас одабрали да посетимо најмлађе, да се дружимо, причамо о дечијим правима која су у вези с екологијом, саслушамо њихове сугестије и предлоге, јер су они најискренији критичари. Управо они треба да буду наши савезници и да нам помогну да решимо најтежи задатак, а то је очување животне средине - каже представник ЈКП-а Маријан Мијановић.

ЈКП „Комуналац“ већ шест година уназад спроводи едукативно – еколошке радионице за децу предшколског, школског и средњошколског узраста.

- Представници „Комуналца“ су наши чести гости, тако да посета није изостала ни у овој недељи када су деца посебно радосна. Наши васпитачи с децом уче о екологији, али радионице ове врсте су свакако добродошле, посебно што се ово јавно предузеће бави дистрибуцијом воде и уређењем животне средине - истакла је главни васпитач у ПУ Маријана Ускоковић.

М. Сћ

 

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести