Град одузео Дому здравља и Апотеци Зрењанин неколико објеката

ЗРЕЊАНИН: Одборници Скупштине града Зрењанина су усвојили одлуку о одузимању права коришћења на непокретностима у јавној својини града Дому здравља „Др Бошко Вребалов” и Јавној установи „Апотека Зрењанин“.
с
Фото: Youtube Printscreen

Ову одлуку претходно су усвојили и чланови Градског већа.

Начелница Одељења за имовинско - правне послове и управљање имовином Градске управе Мила Ратковић Панић је образложила да се овим стичу услови да се објекти у граду и неколико села, а који су сада празни и напуштени, дају на управљање „Градској стамбеној агенцији“, како би их она у наредном периоду издала у закуп.

Одлуком, коју су усвојили одборници, наложено је Јавном предузећу „Градска стамбена агенција” да поменуте непокретности уведе у евиденцију пословног простора којим управља, а да их онда, као комерцијалне, даје у закуп, у складу са важећим законским и подзаконским прописима. У образложењу се наводи да је Дом здравља „Др Бошко Вребалов” дописом обавестио Град Зрењанин да је пре више година иселио амбуланте из објеката на којима има право коришћења, а који се налазе у Банатском Деспотовцу, Лукићеву, Ботошу и Зрењанину, у Мостарској улици. Амбуланте су, наиме, пресељене у новоизграђене објекте.

Што се тиче Јавне установе „Апотека Зрењанин“, утврђено је да она има право коришћења на објектима у Ботошу, Банатском Деспотовцу и у Зрењанину, у улици Мађарске комуне.


Бивше амбуланте и апотеке које су сада празне и напуштене, дају на управљање „Градској стамбеној агенцији” која ће их издавати као пословни простор

„Увидом у уговор о концесији, који је закључен између Града Зрењанина и Здравствене установе „Апотека Јанковић“, утврђено је да се на поменутим локацијама не налазе апотеке које су обухваћене уговором, а у којима је концесионар наставио обављање апотекарске делатности. Практично, ти објекти су празни и нико их не користи“, наводи се у образложењу одлуке.

Зато је одлучено да се носиоцу одузму права коришћења на тим објектима и да се објекти у Ботошу и Лукићеву, као комерцијалне непокретности, дају на даље коришћење и управљање ЈП „Градска стамбена агенција”. 

 

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести