Градоначелник Зрењанина уприличио пријем за Матеу

ЗРЕЊАНИН: Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је јуче, поводом Светског дана девојчица, уприличио у свом кабинету пријем за Матеу Балани. Ова девојчица из Зрењанина је, иако има тек једанаест година, већ позната по својим хуманитарним активностима. Добитница је награде „Виртус“, коју Фондација „Траг“ додељује младим филантропима.
10 prijem matea021
Фото: Град Зрењанин

Суграђани је знају по организацији њених рођендана који имају хуманитарни карактер. Уместо поклона, гости донирају средства која се онда прослеђују онима којима је у том тренутку помоћ најпотребнија.

Градоначелник Салапура је истакао да је Матеа инспирација свима, како деци, тако и одраслима. Он је нагласио да се кроз овакве акције промовише хуманост.

- У наредном периоду ћемо се трудити да овакве позитивне примере промовишемо што више - поручио је Салапура.

Матеа Балани је казала да помаже другима јер воли да види да су људи око ње срећни.

-До сада сам помогла деци која нису знала да говоре, малишанима из Дечјег села, једној девојчици Тари... За један рођендан сам замолила госте да не доносе дарове већ да свако да убаци у кутију онолико новца колико је наменио за поклон. Те паре су биле намењене за куповину новог логопедског сета, јер се стари покварио – истакла је Матеа.

Она је подсетила да су организоване и акције осликавања школа и вртића а, поред тога, прикупљањем пет амбалаже помаже и животињама.

- Имали смо и акцију чишћења четири километра обале Тамиша, коју је подржало доста људи - казала је она и додала да ће наставити са својим активизмом.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести