Гудуричани и  солидарни и вредни

ГУДУРИЦА: Мештани Гудурице и овог пролећа у великом броју су се одазвали позиву Савета месне заједнице како би заједно уредили простор у којем живе.
Učesnici radne akcije u MZ Gudurica Foto: Dnevnik.rs
Фото: Учесници радне акције у МЗ Гудурица Фото: Дневник.рс

Чланови Савета месне заједнице и становници села Гудурица окупили су се протеклог викенда на радној акцији чишћења и уређења сеоског гробља и том приликом очистили канале око гробља, прилазне путеве као и зелене површине на самом гробљу. Позиву на радну акцију одазвало се тридесетак мештана, а у помоћ су притекли и мештани са својим тракторима и механизацијом.

„Ово је тек почетак и у плану нам је још низ радних акција на уређењу нашег села, а овом приликом бих се захвалио свим мештанима на великом одзиву и уступљеној механизацји без које не бисмо могли да завршимо овако велики посао“, рекао је председник Савета МЗ Гудурица Жељко Мрдаљ.

Члан Градског већа задужен за рурални развој Славиша Максимовић, који је обишао ову радну акцију  истакао је да велики део гудуричког гробља чине гробови Немаца и осталих староседелаца чији потомци више не живе у Гудурици.

„Мештани су одлучили да у складу са мултиетничком културом села и поштовањем комшија својих предака сами одржавају гробна места о којима више нема ко да се стара“, нагласио је Марковић.

Мештани Гудурице су на овај начин још једном показали да упркос бројним обавезама дружење и волонтеризам представљају праву вредност, нарочито у малим срединама где могу у многоме унапредити сваодневни живот.      

В. Х.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести