Изложба Православље на интернету у Беочину

БЕОЧИН: Међународна изложба фотографија „Православље на интернету”, 14. по реду, биће отворена у суботу 9. новембра у холу Дома културе у Беочину у 19 часова.
i
Фото: Privatna arhiva

Тада ће бити додељена и признања награђеним ауторима. Поставка од 82 фотографије биће изложена до 22. новембра, а организатор је Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото” из Беочина.

На овогодишњи конкурс стигло је 357 фотографија 80 аутора из Русије, Северне Македоније, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Пољске и 28 градова Србије. Жири у саставу Душан Живкић и Синиша Бубњевић прихватили су 163 фотографије 67 аутора, међу којима су изабрали најбоље.

На овогодишњем конкурсу „Православље на интернету” прва награда припала је Ољи Симовић из Рашке која је објективом ухватила пливање за часни крст. Друга награда припала је Владимиру Сајапину из Русије, док је трећу награду освојио Сретен Пантелић из Ваљева.

Организатори кажу да је најбољу колекцију фотографија послао Слободан Чавић из Шимановаца, другу награду за најбољу колекцију освојио је Алексеј Литјагов из Русије, док је трећа припала Ани Дуниковски Митрук из Пољске.

Фото: Privatna arhiva

Жири Фото кино и видео савеза Војводине похвалио је радове у обе конкуренције које су се оцењивале, те су похвале за фотографију заслужили Сузана Галић из Обреновца, Ивана Лукић из Велике Хоче и Биљана Латиновић из Босне и Херцеговине.

За колекцију фотографија похвале су добили и Доминика Ковачевић из Пољске, Милош Караклић из евојна и Војислав Луковић из Београда.

Награду „Сава Драгојловић” коју додељује жири организатора изложбе за најбољу фотографију домаћег аутора освојио је Милинко Радосављевић из Београда.

М. Стакић

Пројекат „Беочинска хроника” реализује ДВП Продукција, а суфинансира Општина Беочин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести