Јелен разоружао ловца у Купусини, пушку однео на роговима

КУПУСИНА: Да ситуације у лову могу да буду, у најмању руку, неочекиване, говори и случај из Купусине који се десио у недељу.
j
Фото: pixabay.com

Наиме, током лова на ситну дивљач тридесетосмогодишњем Д.П. из овог места, излетео је јелен капиталац, одузео пушку роговима и отишао са њом. Могло би се рећи и да је јелен разоружао ловца, а према речима очевидаца, група ловаца се кретала кроз поље кукуруза, када је на њиховог колегу у пуном трку налетео јелен капиталац, тежак 300 килограма. На сву срећу Купусинац је у намери да се заштити испред себе гурнуо пушку чији се каиш запетљао у рогове.

У питању су били тренуци, да није поставио пушку, сигурно би настрадао, тврде његове колеге. Резултат ове потпуно безизлазне ситуације на крају је био повољан за обојицу. Живи и без повреда, ловац и јелен ће до краја живота памтити овај сусрет, један због губитка ловачке пушке, а други јер је овај вредан трофеј однео на својим роговима.

Из купусинског ловачког удружења „Фазан“ наводе да овакав догађај у њиховом друштву никада није забележен.

Ово се никада није догодило. Драго нам је да је колега прошао без повреда, а опет требали би апеловати на грађане да обрате пажњу уколико у атару пронађу оружје. Да га донесу у удружење. Тешко је замислити да јелен још увек трчи наоружан кроз атаре, пушку је сигурно већ одбацио, тврде ловци.

М.Сћ

Мали Мића
19.10.2020 • 22:07
Јелена би због ношења оружја без дозволе требало упутити на вишегодишњу робију, ловца за казну оставити код куће да пере судове, пушку дати његовој жени да му донесе трофејне рогове.
Ђорђе
20.10.2020 • 14:14
Пушке оставити на неко време, храстове опет засадити тамо где су били вековима и подиће се број срндаћа на некадашњих 17000 у Бачкој. Ондак може све.
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести