Кад комшије користе незавршену канализацију

ЗМАЈЕВО: Месецима траје права ноћна мора за домаћинство Бранислава Гајицког и друге мештане Змајева чије су куће на нешто нижем терену у улици Петра Драпшина.
d
Фото: Приватна архива

У Змајеву канализација није завршена и не функционише, али то не спречава неодговорне појединце да садржај својих септичких јама пребацују у канализационе цеви, које се затим изливају по двориштима у комшилуку.

-  Ово није само мој проблем, то је проблем целе општине, јер ово се десило данас мени и мом комшилуку а сутра може било коме - речи су Бранислава Гајицког које се налазе и на друштвеним мрежама уз видео запис.

Змајевчани већ дуго очекују да се канализациона мрежа стави у функцију, да се реше септичких јама и оваквих неугодних ситуација. Ипак, нема оправдања за оне који на овакав начин из својих септичких јама фекалије пребацују у неактивну канализациону мрежу. Они морају бити оштро кажњени јер овакви случајеви директно утичу на здравље људи. Свакако да о овим питањима локална самоуправа мора повести више рачуна а комунални редари чешће да обилазе село, како би се на време спречиле овакве и сличне немиле ситуације.

Л. Киш

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести