Кафилерија из Сомбора стаје са прерадом животињског отпада

СОМБОР: Од 15. јануара следеће године у сомборској кафилерији за прераду животињског отпада "Протеинка" више се неће прерађивати анимални отпад, потврдио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић током дводневне посете пољопривредним произвођачима у Сомбору.
Sombor centar grada/A. Erski
Фото: А. Ерски/Сомбор

Вишедеценијски проблем Сомбораца, који су због непријатних мириса из ове фабрике годинама писали петиције надлежнима, биће према најави ресорног министра решен, а кафилерија ће уместо прераде, прикупљати и одвозити отпад.

"Неће више бити кафилерије у Сомбору. Имаћемо јединствени центар који се налази у објекту ''Енергозелена'' у Инђији. Један део радника ћемо припојити, то ће бити трансфер станица у Сомбору, што значи да ће се у тој станици само прикупљати анимални отпад, али се неће обрађивати. Од 15. јануара, ви више немате кафилерију у Сомбору", поручио је Недимовић, наводи се на сајту Града.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић угостила је министра пољопривреде, шумарства и водопривреде током његове дводневне посете, а у оквиру које је обишао пољопривредне произвођаче из села Риђица, Станишић, Светозар Милетић, Чонопља, Телечка и Градина.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести