Католичка црква у Змајеву обележила дан Светог Михаила

ЗМАЈЕВО: У присуству високих црквених великодостојника из Суботице, Србобрана, Врбаса, Куле, Куцуре и великог броја верника, у змајевачкој католичкој цркви, обележен је дан Михаила Архангела, свеца,  патрона и заштитника ове цркве.
1

Служена је свечана миса на којој је истакнут значај Михаила Архангела, који уз Светог оца Николаја Мирлијског чудотворца, заштитника православног храма у Змајеву, чува ово село дарујући мештанима здравља, мудрости, слоге, напретка и мира.

Светац заштитник, истакнуто је, дарује селу мудре људе, истинске хришћане који су овде кроз многе вековне ратне вихоре, мудрошћу спасили хиљаде живота, без обзира на националну и верску припадност. Речено је да у Змајеву вековима, а и данас у миру и слози живе припадници разних вероисповести, који заједнички раде, стварају и унапређују живот у селу.

На свечаној миси је истакнут значај породице и њено одржање, такође је изражена жеља свих Змајевчана да још дуго овде у равници, као светионици стоје католички и православни храм, да својим торњевима и звоницима буду не само богомоље, већ и културна и духовна баштина, споменици времена, долазака, одлазака и постојања људи, живота и суживота свих народа без обзира на боју, народност веру и вероисповест, да заједнички живе, раде у миру, стварајући  благостање с вером у бољу будућност, садашњих и будућих генерација.

Текст и фото: Л. Киш

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести