Кикинда: Повластице за превоз великом броју грађана

КИКИНДА: Одборници Скупштине града Кикинде усвојили су консолидовани рачун градског буџета за прошлу годину, којим је прецизирано да је укупно реализован обим пренетих и наменских средстава, текућих прихода и примања буџета за 2020. годину 2,298 милијарде динара, док су остварени расходи и издаци 2,611 милијарде динара.
с
Фото: Град Кикинда

- Ревизију завршног рачуна радио је Институт за јавне финансије и рачуноводство, а дао је мишљење са резервом. Оваква оцена, према мишљењу стручног тима, лежи у томе што су код два индиректна буџетска корисника утврђене одређене неправилности, у номиналној вредности преко 1,2 милиона динара. Ревизори су оценили да је то материјално значајна грешка због чега нису дали позитивно мишљење. Ова грешка заправо датира из ранијег периода - указала је заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски и додала да су све остале ставке у овом финансијском документу ваљане. Одборници су једногласно усвојили одлуку о регресираном и бесплатном превозу којом се уређује право на повлашћену цену аутобуских карата, али и бесплатан превоз. Право на то имају одређене категорије младих, спортисти који су у редовном систему такмичења, а такмиче се за клубове, пензионери, слепе и слабовиде особе, ратни војни инвалиди, грађани у стању социјалне потребе.

Председник Скупштине града Младен Богдан навео је да је ова одлука проистекла из жеље да конкретно помогну што већем броју суграђана и мештана села.


Планиране инвестиције договорене крајем прошле године у свим месним заједницама биће реализоване, најавио је градоначелник Никола Лукач

- Студенти ће имати право на регресиран аутобуски превоз у износу од 40 одсто, док ће се ученици из сеоских средина до школа у граду возити бесплатно. На регресиран аутобуски превоз, од 50 одсто, право ће имати пензионери чије принадлежности износе од 30.000 до 50.000 динара. Бесплатан превоз следује за пензионере са примањима испод 30.000 динара, основце који похађају школу пливања, ратне војне инвалиде и ветеране, учеснике оружаних акција током 90-тих, али и слепа и слабовита лица - навео је Богдан.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач је изјавио да не даје лако обећања, али да се оно обећа и уради.

- У том погледу, нарочито председници месних заједница и мештани наших села могу да буду сигурни да ће све планиране инвестиције, договорене крајем прошле године, бити и реализоване - поручио је градоначелник Лукач.

М. Митровић

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести