Колико вреди Фабрика воде у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Прво поверилачко рочиште у поступку стечаја над предузећем Фабрика воде у Зрењанину заказано је у Привредном суду за петак, 29. април. На овом рочишту стечајна управница Драгица Арсић требало би да поднесе економско – финансијски извештај о положају стечајног дужника. 
Vodovod/Dnevnik
Фото: Водовод илустрација/Архива Дневника

Од тренутка отварања стечаја највећи део посла стечајних органа, пре свих стечајне управнице, састојао се у проналажењу пословне документације Фабрике воде, с обзиром на то да се она не налази на адреси стечајног дужника.

Стечај у Фабрици воде Зрењанин отворен је 22. марта на предлог зрењанинског ЈКП „Водовод и канализација“. Као разлог, зрењанинско комунално предузеће је навело да јој „Фабрика воде“ дугује 14.087.319 динара. У решењу суда је констатовано да стечајни дужник, према извештају Народне банке Србије, има неизмирене обавезе у укупном износу од 620.066.128 динара и да му је рачун непрекидно у блокади од 2. јуна прошле године.

Какво је стварно стање односно економско – финансијски положај Фабрике воде знаће се након одржаног рочишта. За сада, у извештају који је Арсић поднела Привредном суду стоји да стечајни дужник има потраживања од 8.787.491 динара. Ж. Б. 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести