Коњи, музика и храна на вашаришту Румске штрапаријаде

РУМА: Румска 11. међународна штрапаријада, одржаће се 27. и 28.  јуна на Румском вашаришту.
1
Фото: Ниједан вид насиља над коњима није дозвољен

Дводневна манифестација којом се приказује спретност радних коња, обухватиће такмичење у три категорије парова- лаки, средњи и тешки пар, али и богат музички програм.

Сутра, од 9 часова почиње мерење и одређивање категорија, а такмичари се моле да дођу мало раније како би извукли редни број. Следи дефиле, након чега ће се представити лаки пар категорије, а након паузе и средњи и тешки пар. Организатори напомињу да за све оне који нису упознати са правилима, свака категорија има одређену тежину за себе, те постоје лимити тежине за сваку категорију, као и тежине трупаца, који су прилагођени тежини коња.

- Ниједна врста насиља над коњима није дозвољена, ни у стази, ни ван ње. Следи директна дисквалификација такмичара са свим његовим грлима, уколико прекрши ово правило- напомињу организатори Румске штрапаријаде.

За музику су од 19 часова задужени Гоци бенд и оркестар „Шумадинци”, док ће у недељу исти оркестар наступити са Вером Матовић. У недељу  такмичење почиње у 11 часова, а посетиоци ће моћи осим уживања у коњима и музици да пробају и специјалитете под шатором: јагњетину, прасеће печење и врућ купус.

М. Сћ.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести