КРЕЋУ БЕСПЛАТНЕ ШКОЛИЦЕ СПОРТА ЗА СУБОТИЧКЕ МАЛИШАНЕ Промоција физичке активности деце, у потрази за скривеним талентима

СУБОТИЦА: Узбудљиво лето је пред нама, а Суботица се припрема да деци пружи незаборавно искуство кроз бесплатне школице спорта.
d
Фото: Спортски савез града Суботице

У организацији 19 спортских клубова и удружења, ова иницијатива доноси разноликост спортова и прилику за децу да истраже своје афинитете.

- Одувек смо се трудили да подржимо све наше младе у активном животу. Ова иницијатива не само да промовише физичку активност међу децом, већ им пружа простор да открију своје таленте и страсти кроз различите спортске дисциплине- каже Дејан Вуковић, генерални секретар Спортског савеза Суботице.

Ова акција не само да промовише здрав живот и спортски дух, већ је и део ширег програма Суботице као Европског града спорта.

- Ово је прилика да деци покажемо колико је спорт важан за њихов развој. Кроз ове школице спорта, желимо да им пружимо подршку и инспирацију да истраже различите области спорта -додаје Наташа Алексић из Градског већа задужена за спорт и омладину.

Бесплатне школице спорта су  начин да се омогући приступ спорту свима, независно од социоекономског статуса породица из којих деца долазе. Биће им доступни класични спортови попут фудбала и кошарке, али и мање познати као што су једрење или спортско пењање. Пријава је једноставна, само је потребно контактирати жељени клуб и пријавити се за жељени спорт.

Организатори, објашњавају да су добродошли сви без обзира на предзнање или вештине. Тренери суботичких спортких клубова су ту да подрже свако дете и помогну му да напредује. Вуковић и Алексић су изразили наду да ће Караван спорта преко лета у овом граду постати део традиције, где ће свако дете  моћи да се упозна са омиљеним спортом, стекне нове другаре и научи ста значи тимски рад и све то уз игру.

С. Иршевић

 

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести