Лименке опремиле моношторску амбуланту

БАЧКИ МОНОШТОР: Село у сомборском атару, Бачки Моноштор, спада засигурно у најорганизованије локалне средине. Тако су у оквиру акције „Ухвати ритам, да ти срце читам“, коју је организовало тамошње Удружење грађана „Бодрог“, прикупљали лименке и предали их на рециклажу.
Primopredaja donacije u ambulanti Foto: Dnevnik.rs
Фото: Примопредаја донације у амбуланти Фото: Дневник.рс

Од добијених средстава и уз помоћ донатора купљена је медицинска опрема коју су чланови овог удружења предали су на коришћење Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“ у оквиру којег и ради моношторска амбуланта која ће донацију користити.

Уговор о поклону потписали су др Емеше Ури, директорка Дома здравља и др Далибор Форгић, председник УГ „Бодрог“, а примопредаји је присуствовала и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, која се члановима „Бодрога“ и Моношторцима захвалила на лепој акцији.

„Ова акција заслужује сваку похвалу и пажњу локалне самоуправе. Удружење је утицало на побољшање квалитета живота својих суграђана подстичући их да се сви заједно посвете решавању значајних проблема. Добро је што су се определили да то ураде у области здравствене заштите, јер ће то поправити квалитет њиховог живота“, казала је сомборска градоначелница.“ Захваљујем се Моношторцима, почев од иницијатора, младог лекара који својим примером показује да су образовање и посвећеност позиву најбољи допринос локалној заједници, до оних који су дали свој допринос кроз активно учешће у обезбеђивању самих средстава, али и целокупног спровођења акције.

Надам се да ће Моношторцима ово бити од великог значаја и користи, а исто тако се надам и да неће имати потребу да превише користе ову опрему. То ће значити да су здрави, срећни и успешни  у својој заједници. Ово је добар пример и за све оне који сматрају да треба да дају свој допринос локалној заједници и да буду охрабрени на овакве акције, а локална самоуправа ће се потрудити да овакве донације буду доступне за оно за шта су и намењене“,истакла је Голубовић, а ни др Емеше Ури, директорка Дома здравља није пропустила да се захвали свом младом колеги др Далибору Форгићу, председнику УГ „Бодрог“ и градоначелници.

Фото: Удружење грађана „Бодрог“ даровало медицинску опрему Фото: Дневник.рс

„Познавајући потребе становништва, могу да истакнем да су  купљени  апарати стварно потребни. Некад,  кад то добијете од људи који не раде у примарној здравственој заштити, добијете нешто што се мање користи, али ови апарати су врло мудро одабрани и биће корисни“, истакла је др Ури, док се њен колега и спиритус мувенс целе акције др. Форгић  захвалио свима који су подржали акцију, као и фирми „Медитек“ која се одрекла провизије и опрему уступила по набавној цени као и фондацији која је помогла да се лименке продају по повољној цени.

„Укупна вредност опреме је око 3.000 евра, а чине је најсавременији ЕКГ апарат, торба за прву помоћ, дигиталне ваге за тежину и дужину беба, комплет сет за ухо-грло-нос, савремени апарат за притисак, тестови за вид за децу и друга опрема како за најмлађе, тако и за старије Моношторце“,појаснио је за лаике др Далибор Форгић, а његови сусељани који су присуствовали примопредаји опреме су нагласили да настављају да сакупљају лименке и други отпад, доказујући да су ухватили корак са идејом живота у хармонији са природом.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести