Машта и вредне руке стварају јединствене поклоне

БАЧКА ПАЛАНКА: Чланови Удружења „МНРО Бачка Паланка“, представили су протеклог викенда своје радове, настале на дружењима и креативним радионицама које одржавају два пута седмично, у просторијама Месне заједнице „Дунав“ у Бачкој Паланци.
d
Фото: Приватна архива

Овога пута, у питању су били пригодни, уникати поклони за 8. март, који су се могли пазарити на штанду у центру града, те су се многи Паланачани одлучили да баш тим гестом обрадују њима драге даме. Уколико временске прилике дозволе, штанд са украшеним кутијицама за накит, корпицама, магнетима и тацнама, рађеним декупаж техником биће постављен и на сам Дан жена, за све оне који тада буду желели да купе поклон.

Како су нам рекли родитељи, деца су сваки предмет правила са пуно труда и љубави. Радионице које се понедељком и четвртком одржавају у просторијама МЗ „Дунав“ много значе свим члановима, који се надају да ће ускоро почети и радови на реконструкцији и адаптацији објекта Месне заједнице „Братство“, како би коначно добили леп и функционалан Дневни боравак за децу са сметњама у развоју.

Подсетимо, Удружење „МНРО Бачка Паланка“ прошле године је поднело народну иницијативу за изградњу Дневног боравка, коју је потписало преко 7.000 грађана. Како су тада истакли, циљ иницијативе је био да се људи  упознају са њиховим проблемом и захтевом за изградњу Дневног боравка, на чији недостатак су указивали током две деценије. Када објекат МЗ „Братство“, у Улици 20. октобра 64 буде реконструисан и прилагођен намени, и тај проблем ће бити решен. То је прецизирано Урбанистичким пројекатом Дневног боравка за децу са сметњама у развоју који је локална самоуправа усвојила. Њиме су задовољни и у Удружењу.

Родитељи напомињу да ће то много значити и њима и деци, јер велики број њих, након завршеног основног и средњег образовања нису способни за рад, те остају код куће са родитељима који се брину о њима. У Дневном боравку, деца би имала прилику да квалитетно проводе време са другарима, социјализују се и едукују, уз стручно особље, у простору који је прилагођен њиховим потребама.

Родитељи из Удружења „МНРО Бачка Паланка” додају да се у међувремену труде да сами, што квалитетније и лепше организују дружења и окупљања чланова. Тако су у претходном периоду, између осталог, организовали новогодишњу прославу, посетили Музеј илузија и кафић „Звуци срца“ у Београду и уживали у балетској представи у Српском народном позоришту.

Т. Пачић

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести