МИНИСТАРКА НАУКЕ У ПОСЕТИ РОДНОМ СЕЛУ МИХАЈЛА ПУПИНА Идвор да постане иновациони центар

ИДВОР: Министарка науке, иновација и технолошког развоја др Јелена Беговић и државни секретар у том министарству Вукашин Гроздић, обишли су Идвор како би са челницима Општине Ковачица и представницима установа разговарали о плановима Владе Србије у вези са развојем Идвора, не би ли то место постало иновациони центар где ће млади моћи да раде.
1
Фото: Општина Ковачица

Заменик председника општине Петар Вишњички рекао је да та локална самоуправа изузетно цени подршку Владе.

- Надамо се да ће ова посета допринети још јачем партнерству између локалне самоуправе и ресорног министарства, те да ћемо заједно радити на унапређењу инфраструктуре, подстицању истраживања и развоја, као и стварању повољног окружења за иновативне пројекте - поручио је Вишњички.

Директор Дома културе у Идвору Светислав Закић истакао је да се полако реализују планови који ће заувек променити слику родног места великог Пупина,чије име је од националног значаја што је препознала и Влада Републике Србије. Делегација је имала прилику да погледа и филм о животу једног од највећих српских научника, као и да се упозна са активностима Дома културе у области образовања младих кроз развој науке, односно, рад научног кампа. Министарство је понудило помоћ и подршку која је потребна за истраживање Пупиновог дела и његовог утицаја на науку и њен развој.

Посети су присуствовали и подсекретарка у Покрајинском секретаријату за високо образовање Катарина Ковачевић и државни секретар у Министарству за људска и мањинска права Иван Бошњак.    

С. К-ч

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести