Млада глумица Гордана Галовић одушевила фестивалску публику

БАНАТСКО КАРАЂОРЂЕВО: Гордана Галовић има 18 година, а последњих седам активно се бави глумом у Аматерском позоришту „Јовица Јелић“ у Банатском Карађорђеву. Прву улогу, и то вештице, добила је још као ученица основне школе у представи „Женидба краља Вукашина“.
1

У позоришном комаду „Клинч“, који је недавно доживео премијеру, игра главну улогу, улогу Девојке, и практично носи целу представу, у којој од укупног текста она изговара више од половине. На овогодишњем фестивалу аматерских позоришта ФЕДРАС, Гордана је за улогу Девојке добила награду публике. Њена колегиница из ансамбла Анастазија Глумац је, једногласном одлуком стручног жирија, добила је награду за најбољу женску епизодну улогу у истој представи.

- Ангажман у позоришту је нешто најлепше што ми се догодило у животу. Истина, имам само 18 година и сигурно је да ће бити још лепих година у мом животу, али претходни период ћу памтити по позоришту - прича Гордана Галовић.

Аматерско позориште „Јовица Јелић“ централно је место друштвеног живота Банатског Карађорђева.

-Позориште и људи у њему, а пре свих наш редитељ Милан Мартиновић, мени су као друга породица. Ту се састајемо, ту се дружимо, али и напорно радимо, као у правом позоришту. Сваку представу дуго припремамо, почињемо са читалачким пробама, па онда полако „устајемо“ и тако све до премијере. На премијери је јако лепо. Наши мештани нас подржавају и једва чекају нешто ново. Лепа су и путовања и гостовања. Мени је у позоришту дивно - истиче Гордана.

Она се по завршетку средње школе запослила, али план јој је да догодине упише Вишу здравствену школу, смер козметичар.

-Желим да завршим ову школу, али планирам да се вратим у своје село. Живот у селу је леп, миран, сви се познајемо и мени то одговара – истиче наша млада саговорница.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести