Мушка вокална група „Паноника” представила нови спот

ЗРЕЊАНИН: Време пандемије још увек траје и већина хорских ансамбала у Зрењанину, граду хорова, не наступа већ више од годину дана.
А. Гардиновачки/ Чланови „Панонике” су разних професија, а певање им је хоби
Фото: А. Гардиновачки/ Чланови „Панонике” су разних професија, а певање им је хоби

Пошто певање спада у ризичне активности хорови су престали са радом и редовним пробама, или их одржавају у смањеном обиму, придржавајући се упутстава, држања раздаљне међу певачима и ношења маски. Диригенти су забринути како да одрже чланове хорова на окупу и питају се када ће и на који

начин наставити с радом. Укратко, нимало лако време за хорско певање.

Један од ретких ансамбала који због малог броја певача успева континуирано да ради је Мушка вокална група „Паноника” („Панноница“). Право хорско освежење и лепа пролећна музичка разгледница је и њихов нови видео за песму „Ружо црвена”.

- Пресрећна сам што у овим тешким временима за хорско певање радим са групом посвећених и талентованих певача. Наша упорност и љубав према заједничком музицирању доносе нам много радости– казала је диригенткиња Зорица Козловачки. -Чланови групе су људи разних занимања, који се певањем баве као хобијем, али већина има дугогодишње певачко искуство у хоровима „Јосиф Маринковић“ и „Коча Коларов“. 

Групу чине први тенор и солиста Миливој Адамов, други тенор Горан Мишковић и Звонко Ромац, баритони Милан Јокић, Роберт Хоyић и Златибор Стаменковић, и бас - Владимир Томић и Милан Миланов.

Мушка вокална група „Паноника” с нестрпљењем чека могућност да што пре запева на сцени уживо, а до тада је очекује 20. Хорски фестивал „Мајске музичке свечаности” у Бијељини, који ће бити одржан онлајн, као и учешће на фестивалу „Черноморски звуци” у бугарском граду Балчику.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести