На економији СЦ „Беседеш Јожеф”: Услови за квалитетну праксу будућност аграра

КАЊИЖА: У Пољопривредно-техничком школском центру „Беседеш Јожеф” у Кањижи, машински парк је богатији је за нову тракторску приколицу, која је купљена захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумартсво АП Војводине у вредности око два милиона динара.
М. Митровић/Нова приколица употпунила машински парк школе у Кањижи
Фото: М. Митровић/Нова приколица употпунила машински парк школе у Кањижи

Испоруци нове приколице на економији кањишког средњошколског центра присуствовали су заменик и помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Отот Роберт и Петар Самоловац, ако и председник кањишке општине Роберт Фејстамер.

Према речима Отота и Самоловца Покрајински секретаријат за пољопривреду континуирано финансира набавку опреме средњим стручним пољопривредним школама и пољопривредном факултету обезбедио 26 милиона динара, а на конкурсу бесповратна средства за нову тракторску приколицу остварила је кањишка школа и на тај начин употпунила опремљеност за квалитетнију практичну наставу.

Прошле године су за економију ПТСЦ „Беседеш Јожеф” обезбеђена средства за куповину новог трактора, а од 2019. године Покрајински секретаријат за пољопривреду је за опремање обезебдио 6,5 милиона динара.

- Јако је битно да финансирамо набавку опреме како би ђаци и студенти на пракси могли да примене савремену технологију јер су они будућност нашег аграра - изјавио је Петар Самоловац.     

Директорка ПТСЦ „Беседеш Јожеф” Илдико Штербик каже да ова подршка Покрајинског секретаријата за пољопривреду јако пуно значи за школску економију, јер је захваљујући томе обновљена механизација. Она је додала да је опремљеност економије сада задовољавајућа, али да има још потреба да се унапређује како би се на економији од око 90 хектара практична настава што успешније одвијала.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести