На „Гастро фесту“ у Бечеју у понуди и рибљи чварци

БЕЧЕЈ: Лепо време и амбијент Горанског парка испунили су у недељу предуслове да четврти „Гастро фест“ буде успешан.
њ
Фото: В. Јанков

Организатори из Друштва „Браћа Тан” презадовољни су одзивом учесника и посетилаца из околних места. На бини су се током читавог дана смењивали музички оркестри и бендови. За децу је био осмишљен кутак „Острво смеха“, а гастрономска трпеза мамила је госте да све пробају.

Част Бечејаца бранила је чарда „Рибњак“ са својим специјалитетима.

- Обезбедили смо по 200 порција рибље чорбе и печеног шарана, али понудили смо посетиоцима нашег штанда и рибље чварке и рибљу паштету. Све то и много више могу да добију у нашем ресторану – чарди „Рибњак“ сазнали смо од менаџера чарде Драгана Петковића.

До њих је био штанд бачкотополског ресторана „Теракота“, који је нудио специјалитете припремљене испод сача. Највећа гужва је била око велике тањираче на којој је организатор припремао мућкалицу и простора где је кетеринг „Чили Вили“ из Краљева окретао јагањце и прасиће на ражњу.

- Били смо на Новосадском сајму и чули за „Гастро фест“ у Бечеју, па уместо да се вратимо у Краљево, ево нас у Бечеју. Предиван амбијент. Ноћ уочи фестивала смо испекли два прасета и јагње, у току дана још десетак окренули и све је плануло - веле Краљевчани.

Пилећи паприкаш су кували ученици бечејске Економско-трговинске школе, а до њих су свињски паприкаш у две верзије спремали већ афирмисани гастрономи из Кулинарске фондације Србије. Пажњу је привукао и штанд месаре „Дачо“ из Куцуре, која има већ скоро век традиције у спремању производа од меса без адитива по старим рецептима.  Љуте чили сосеве изложио је  Чаба Вираг из Старе Моравице, а         Сима Ковачевић из Сусека производе од козијег млека. Бечејац Золтан Шарвари је сир из своје радионице пекао на роштиљ тигању и посетиоци су бесплатно дегустирали, а понеком је пружио и флашу кајсијеваче коју је оплеменио са цветом зове. Точило се занатско пиво, јаче и слабије, продавао сок од грожђа, шира, домаће вино и ракија, било је и свеже цеђеног сока од јабуке... Нису запостављни ни љубитељи слаткиша, па свако ко је посетио „Гастро фест“ није зажалио.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести