На Тракторијаду у Трешњевац стиже 200 машина

ТРЕШЊЕВАЦ: Јубиларни 10. “Фестивал трактора” приређује у недељу 21. маја у Трешњевцу код Кањиже. Домаћини и организатори из Омладинске организације “Кумбаја” из Трешњевца и Гарден клуба “Атлантис” очекују учешће око 200 тракториста из војвођанских места и више хиљада посетилаца.
Traktorijada / Dnevnik foto
Фото: Дневник (М. Митровић)

За све учеснике који у Трешњевац стижу тракторима организатори обезбеђују доручак и ручак, као и мајице са амблемом фестивала. Окупљање учесника и пријава такмичара је од 7 сати, а после свечаног отварања манифестације у 8.30 је дефиле трактора улицама Трешњевца, где ће се наћи најмоћније модерне машине, али и најстарији трактори са овог подручја.

На полигону на пашњаку крај Гарден клуба “Атлантис” у току преподнева одвијаће се такмичење у спретности вожње трактора у рикверц и у убрзању, вучи терета , вожњу кроз блато, склапању прикључних машина и другим дисциплинама. Финална такмичења су у 14 сати. Поред доделе пехара и награда најбољима, биће проглашени најјачи тракториста и најлепши трактор.

На “Тракторијади” у Трешњевцу забаве ће бити за све узрасте. Децу очекује забавни парк, јахање коња и механичког “родео бика”, али и такмичења у хватању прасета и јарета. Ко ухвати прасе и јаре обрадоваће родитеље. Приређује се и богат културни програм уз настузп фолклорних анасамбала, за целодневно добро расположење и штимунг задужен је оркестар “Трешњевачки асови”, а у 17 сати наступа популарна естрадна звезде Лајчи Лагзи из Мађарске.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести