На тргу у Апатину било постављено 100 столова за рибљи паприкаш

АПАТИН: У Апатину су завршене традиционалне 57. Апатинске рибарске вечери. Према проценама, на Тргу је пред бином сваке вечери било око 5,5 хиљада људи, а треће 7,5 хиљада посетилаца.
с
Фото: Радио Дунав

–Било је заиста изузетно, то говори утисак већине посетилаца. Успешно одржане Рибарске су најбољи маркетинг и самим тим идуће године ћемо имати већу посету. Ми целе године промовишемо Апатин, али људи воле да дођу на Рибарске вечери. Оно што је допринело квалитету су феноменални извођачи који су били ове године -рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин,  која је организовала Апатинске рибарске вечери.

Избор Дејана Петровића и Биг бенда за отварање показао се као пун погодак, наводе организатори. Друге вечери публику је одушевила Црвена јабука извођењем и дужином концерта, а треће су пажњу једнако држали Зорана Павић уз Балкан соул бенд и Харис Џиновић. Завршне вечери наступила је Банда дрвена. Председница општине Апатин Дубравка Кораћ отворила је Апатинске рибарске вечери и истакла да су Апатинци познати као добри домаћини и да верује да ће сви гости отићи из Апатина са позитивним утисцима.

За квалификације за „Златни котлић“ (Отворено првенство Апатина) пријавило се за 30 екипа из региона. Бојан Томашевић је освојио „Златни котић 2021“. Због бода мање друго место припало је Марку Чортану, а треће Чедомиру Милојевићу. Сва три такмичара су из Апатина Срђан Малеш је проглашен за најпецароша за 2021. годину. Такмичење за „Златну рибицу“ одржано је на каналу ДТД, а Златну рибицу добио је Роберт Киш Карољ из Бачке Тополе, сребрну Милан Ћопић из Апатина, а бронзану Павел Чепеља из Бачког Петровца. Одржан је и сусрет колекционара филателиста, а на бини су се представили чланови Плесног студија „Ронда“ из Сомбора.

Завршне вечери одржана је манифестација „Апатинска ноћ“, ревијално кување апатинског рибљег паприкаша. Крчкало је у нешто више од 40 котлића, а на Тргу је постављено 100 столова.

– Преко 40 друштава је кувало паприкаш завршне вечери и ми смо тим задовољни. То смо увели на прошлим Рибарским вечерима, али су нас временске прилике спречиле. Ове године смо успели и верујем да је свима било пријатно и да су се лепо провели. Надам се да ће то бити добар подстицај да на идућим Рибарским вечерима имамо бар 50-60 котлића, и да ћемо у будућности доћи до цифара од 100 или 200- рекао је Јовић.       

М. Сћ

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести