Њиве у средњем Банату распродају извршитељи

ЗРЕЊАНИН: Пољопривредно земљиште је све теже наћи у слободној продаји. Како пољопривредници кажу, оно се све мање нуди на продају иако потражња константно расте.
njive foto r hadzic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Мала понуда, а велика потражња одразила се и на цене пољопривредног земљишта у средњем Банату. Цене расту, па је хектар добре земље из године у годину све скупљи.

Иако се њиве све ређе налазе у слободној понуди, све их је више које, по тужбама поверилаца, продају јавни извршитељи. На огласној табли Коморе јавних извршитеља може се видети да је недавно понуђено неколико њива у атарима Лукићева и Стајићева, које су биле у власништву једног пољопривредног предузећа. Продаје се укупна површина од нешто више од 15 хектара по цени од око 160.000 евра.

У атарима Лукићева, Ечке, Стајићева и Зрењанина, по истом основу, нуди се и пољопривредно земљиште по укупној цени од око 356.000 евра. На продају су понуђена и два салаша, један у околини Кикинде, по цени од 700.000 динара, и један у близини Новог Кнежевца, по цени од 940.000 динара. У питању су процењене вредности, а колико ће на аукцији бити почетна цена зависиће од тога да ли се некретнина нуди први или други пут.

Нуди се на продају и пољопривредно земљиште у Новом Милошеву, али и у атару Боке, у Фаркаждину, Меленцима, Арадцу, Сутјесци, Житишту...

Цена зависи од квалитета земљишта, да ли је у питању њива и које је класе, или се ради о ливади, односно пашњаку. Већу цену имају њиве под засадом, а у понуди у Зрењанину је, на пример, и једна парцела под кајсијом, а има и парцела под шумом.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести