Нова генерација гимназијског спортског одељења

СОМБОР: Након што је пре неколико година, захваљујући преданом раду професора, али и постигнутим резултатима властитих ученика на такмичењима из информатике, Гимназија „Вељко Петровић“ успела да отвори одељење за ђаке са посебним склоностима ка компјутерима, с истих разлога од прошле школске године ова образовна институција је отворила и одељење за ученике са посебним способностима за спорт.
д
Фото: Гимназија „Вељко Петровић”

Као и у случају будућих информатичара и код спортског одељења је један од најважнијих услова за успостављање заинтересованост ученика који остварују значајне резултате у спорту.

- Да би се отворило спортско одељење потребно је најмање 15 ученика који су остварили запажене резултате на спортским такмичењима у последње две- три године, односно такмичарске сезоне, а потврду издаје и критеријуме за испуњеност услова за упис у спортско одељење појединог ученика дефинише грански спортски савез Војводине или Србије на захтев клуба чији је члан заинтересовани ученик – наводе званичници сомборске Гимназије „Вељко Петровић“.

У складу са тим из гимназије су позвали клубове да о упису и начину прибављања неопходне потврде обавесте ученике који су остваривали значајније резултате, освајали награде на републичком нивоу или су били позвани у репрезентацију у претходним сезонама, а који желе да наставе да се баве спортом као активни спортисти, спортски тренери, спортски новинари, спортски менаџери, спортски медицинари. Предочено је и да се додатне информације могу добити путем имејла директор.гимсо­мтс.рс или на телефон: 064/80 44 124.

Потврде од гранског спортског савеза треба обезбедити што пре, а крајњи рок је 20. мај 2022, с тим да скениране потврде треба доставити Гимназији „Вељко Петровић“ на наведену имејл адресу, пише у позиву родитељима заинтересованих ученика и спортским клубовима.

Истиче се да специфичност овог програма наставе и учења представља 1.115 часова из области спорта, далеко више него код осталих гимназијских смерова. Предност образовања у овим специјализованим одељењима је у томе што је број ученика ограничен на 20, што омогућава ефикаснији рад, применом савремених технологија ученицима ће бити омогућено да прате наставу на даљину када су на припремама и такмичењима током школске године.

М. Мћ

 

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести