Нови Бечеј добија нови градски базен

НОВИ БЕЧЕЈ: Новобечејци ће кроз две године имати нови градски базен. Укупна вредност радова износи 493 милиона динара са пдв-ом, а део новца је Општина Нови Бечеј добила од Покрајинске владе за суфинансирање пројекта „Изградња затвореног базена у Новом Бечеју“ путем конкурса.
2
Фото: pixabay.com

Нови базен налазиће се на месту некадашње Млекаре, а у другој фази радови могућа је и изградња базена на отвореном.

Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић каже да изградња спортско-пословног комплекса, односно изградња затвореног базена или градског спа значи да не праве олимпијски базен, нити формирају још један спортски клуб.

- Тај базен ће испуњавати услове за европска такмичења у пливању, али не испуњава величином за ватерполо такмичења. Међутим, нови базен је намењен грађанима, не спортским клубовима- напомиње Максимовић. -Након радне недеље, много наших људи не може да приушти себи одлазак у разне бање у Србији, околини или било где друго, већ ће имати вентил за опуштање на градском спа у Новом Бечеју.

Максимовић каже да ће уз базен Новобечејци добити сауну, те масажу, за пар стотина динара посетиоци ће моћи да се опусте, имаће масажере за леђа, водене топове, али најважније је да ће моћи да пливају.

-У другој фази биће изграђен мали ресторан или посластичарница, где ће људи моћи да се окрепе. Посетиоци ће моћи да дођу за породицом и за пар стотина динара да се опусте, окупају, поједу колач и прикупе енергију за следећу радну недељу- каже Максимовић и додаје да је такав концепт замишљен, а не да ће се у том базену припремати ватерполисти.

Максимовић истиче да је базен замишљен да буде посвећен грађанима и да они у њему уживају и користе га.

Општина не би имала сама новца да изгради овај базен, наводи Максимовић, али зато су добили помоћ од Покрајине.

- Крајем маја или почетком јуна забошћемо први ашов за изградњу базена. Комплекс ће имати око 2.000 квадрата, од чега је 1.200, 1.300 квадрата у основи. Базен ће бити на спрат са предивним погледом на Тису и Новобечејци ће се наредном периоду поносити њиме- каже Максимовић.

У оквиру друге фазе биће започета изградња отворених базена, који ће бити већи од затвореног.

- Отвореним базенима је потребан већи капацитет, јер много више људи посећује такве објекте током лета. Затворени базен је мањи и због одржавања, могућности буyета да то финансира, плаћа се грејање и друге ставке. Овде ће грађани да уживају, а  добра вест је да ћемо организовати превоз ученика са територије општине да деца науче да пливају- истиче председник новобечејске општине. -Мало људи је научило да плива на Тиси, већ су нас родитељи водили на базене у Кикинду, Зрењанин у школе пливања, што више неће бити случај. Данас мали Бочарци, Куманчани у великој вечини не знају да пливају, а важно је због здравља, а то ће ускоро моћи у новом градском спа.

М. Стакић

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести