Обављен ремонт мотора и пумпи на базену у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Ванредна ситуација због коронавируса у Зрењанину је искоришћена за санационе радове на затвореном базену, а за неколико дана објекат би требао да буде у функцији.
bazen backa palanka
Фото: Dnevnik.rs

- Период када је базен због ванредног стања био ван употребе искористили смо за ремонт мотора и пумпи. Истовремено, санирана је и озбиљна хаварија, јер је пукло велико колено код компензационог базена. Због тога смо радили и цевовод. Код пумпи и мотора проблем је што неких делова више нема, па се морају израђивати по наруyби. То захтева време, као и сама процедура која се мора поштовати, али могу да најавим да ће већ дана, или евентуално сутра стићу пумпа са ремонта који је објављен у Београду- каже директо Јавне установе “Спортски објекти” у Зрењанину Бојан Мијатов. - Након монтирања пумпе, одмах ћемо пунити базен водом, затим следи анализа и ако је све у реду базен ће бити у пуној функцији најкасније до 10. јуна.

Он напомиње да истовремено теку припремни радови на отвореном базену, како би и тај објекатн спремно дочекао купалишну сезону. Покривени базен, иначе, димензија је 33 пута 25 метара, а дечији је дужине 12,5 метара и у функцији је од 1981. године.

Отворени олимпијски базен на располагању је Зрењанинцима од 1973. године. Поред њега, постоји и помоћни, дечији рекреативни базен.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести