Одржан традиционални 42. сомборски Интер спорт полумаратон

СОМБОР: Свега седам дана пре напопуларније српске маратонске трке у Београду, као својеврсна увертира у недељу је одржан, после две године паузе услед пандемије коронавируса, 42. Сомборски Интерспорт полумаратон.
1
Фото: Град Сомбор

Најстарија српска улична трка са непрекинутом традицијом се у пуном сјају вратила на улице осенчене бујним крошњама бођоша, окупивши око 800 такмичара, међу којима је било преко 200 самих Сомбораца и Сомборки.

Трчале су се три дисциплине, полумаратон на 21, трка на седам километара, штафетна трка три пута по седам километара и трка за најмлађе, а саму манифестацију је званично отворио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који је такође узео учешће у трци на седам километара. Градоначелник је пожелео свим учесницима пуно среће и да уживају у трци, истакавши да су се организатори побринули да овогодишња стаза пролази кроз централне градске улице.

- Захвалио бих се организаторима што су се ове године, водећи се жељом да такмичарима што више покажу лепоте града Сомбора, потрудили да сама трка што више буде у центру, а први пут трчаће се и кроз Парк хероја –  рекао је Ратковић пре  самог старта, похваливши организаторе из Атлетског рекреативног клуба „Сомаратон“.

У мушкој конкуренцији трке на седам километара најбржи је био Владимир Данко из Новог Сада, друго место заузео је Никола Боца из Сомбора, а треће Никола Милосављевић из Лебана. У женској конкуренцији трке на истој дистанци прва је кроз циљ прошла домаћа такмичарка Тијана Кабић, друго место је освојила Дамјана Перенчевић из Кљајићева, а треће Наталија Шешлија из Новог Сада.

У најатрактивнијој, полумаратонској трци прво место у мушкој конкуренцији заузео је Велимир Бојевић из Београда, друго место припало је Милошу Ђурђевићу из Београда, а трећепласирани био је Иван Мишкељин, такође из Београда. У женској конкуренцији трке на 21 километар до циља је прва стигла Нора Тркља Боца из Београда, друго место освојила је Марија Враић из Загреба, а треће место припало је Мини Косановић из Инђије. 

У конкуренцији мушких штафета прво место припало је екипи АРК „Трон Палић“, друго место екипи „Бојанини тигрови“, а треће екипи „Пивска штафета“. Међу тимовима женских штафета најбрже су биле такмичарке штафете „Соко“, на другом месту је била екипа „Tweety girls“, а трећа је била екипа БРЦ „Развигор“. У мешовитим штафетама прво место заузела је екипа Школе трчања Суботица, друго место екипа „Бурт 1“, а треће штафета „Валенсије“.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести