ОКУПЉАЊЕ АКЦИЈАША Евоцирање успомена уз бригадирски пасуљ

ЛЕТЕНКА: У Омладинском насељу Летенка, на Фрушкој гори, по седми пут окупили су се акцијаши и волонтери из Србије, Републике Српске па чак и са Новог Зеленда.
1
Фото: Приватна архива

Скупу је присустовало ко 700 акцијаша и волонтера из Новог Сада, Београда, Кикинде, Беле Цркве, Беочина, Сремске Митровице, Земуна, Новог Пазара, Лопара, док су из Сиска, Тузле и са Новог Зеланда дошле мање групе или појединци. Неки од акијаша срели су се после четрдесет година и евоцирали успомене и догађаја из прошлих акцијашких дана и изградње пруга, путева, објеката, мостова широм бивше Југославије.

Госте омладинског насеља на Летенци поздравили су у име домаћина Рајко Јотановић, а у име акционара и волонотера Србије Драгица Раковић. Бригадирски поздрав упутио им је и Касим Зоранић, комадант бридаде бридагде из Новог Пазара, представник Савеза акцијаша Србије Војо Пилиповић, председник Удружења “Акцијаш“ Светозар Гатарић и директор Покрајинскго завода за спорт и медицину спорта Данијел Жупић.

Дружили су се уз укус бригадирског пасуља, који су бесплатно спремили домаћини, али и богат културно-уметнички програм који су приредила деца КУД”Змај” из Ирига, КУД из Будисаве , али и добре стихове Пере Зупца и других песника и глумце. Посебно су их одушевиле госпође из Арадца, светски познате “ Мешкарке”.

Оваква дружења акцијаши и волонтери заслужили су не само због “минулог” стажа већ и због чињенице да током целе године и даље добровољно и бесплатно учествују у разним акцијама радног или хуманитарног карактера, а посебно у сектору очувања животне средине.

Овогодишње окупљање акцијаша и волонтера помогли су ЈГСП Нови Сад, кабинет Покрајинске владе, Национални парк “ Фрушка гора”, Студентски центар Нови Сад, Покрајински завод за спорт и медицину спорта, а посебан допринос дао је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице.

Љ. М.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести