Опрема за чланове ватрогасних друштава у банатским селима

КИКИНДА: Представницима десет добровољних друштава са подручја града Кикинде и околних села, председник Ватрогасног савеза Војводине Синиша Шавија уручио је опрему у просторијама Ватрогасног дома у Кикинди.
vatrogasci, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Mišić, ilustracija

За потребе ових друштава испоручена је лака заштитна опрему у виду јакне, качкета, панталона, каиша, мајица и заштитних борбених патика.

Шавија је нагласио да је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине определио нешто више од 35 милиона динара за набавку лаке заштитне опреме. Од тога укупно 289 униформи намењено је члановима ДВД из Кикинде и околних села, али и њиховим колегама из још десет добровољних ватрогасних друштава из овог дела Баната. Свако ДВД добило је десет до 18 униформи.

Примопредаји ватрогасне опреме присуствовали су члан Градског већа Кикинде Миливој Лињачки и начелник Севернобанатског округа Никола Лукач.

- Локална самоуправа трудила се и у претходном периоду да помогне рад овдашњих добровољних ватрогасних друштава - рекао је Миливој Лињачки. - Немерљив је њихов допринос у очувању имовине и живота, а све то раде на добровољној бази и без надокнаде. Поред зрењанинске, наша ватрогасна организација је најбоља у Војводини. Нарочито бих похвалио допринос чланова ДВД током епидемије коронавируса и ванредног стања.

Локална самоуправа трудила се и у претходном периоду да помогне рад овдашњих добровољних ватрогасних друштава. Немерљив је њихов допринос у очувању имовине и живота, а све то раде на добровољној бази и без надокнаде. Поред зрењанинске, наша ватрогасна организација је најбоља у Војводини. Нарочито бих похвалио допринос чланова ДВД током епидемије коронавируса и ванредног стања (члан Градског већа Кикинде Миливој Лињачки)

Он је додао да ће се увећати овогодишњи буџет намењен финансирању активности Градског ватрогасног савеза Кикинде, што ће значити више средстава за њихов рад, али и коначно решавања проблема дотрајале механизације.

- Градски ватрогасни савез окупља десет друштава и има око 800 чланова. Опрема коју смо добили потврђује нашу веома добру сарадњу са Градском управом, Покрајинском владом Војводине и Ватрогасним савезом Војводине. Веома нас радује најава да ћемо обновити возни парк. Знате, сваки динар уложен у рад добровољних ватрогасних друштава вишеструко се враћа - констатовао је председник Градског ватрогасног савеза Кикинде Ерне Талпаи.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести