Општина Ковачица расписала позив за суфинансирање соларних панела

КОВАЧИЦА: На јавни конкурс за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама, на територији општине Ковачица, грађани могу да конкуришу до 24. новембра.
solarni panel, pixabay
Фото: Pixabay

Општина ће заједно са Управом за подстицање и унапређење енергетске ефикасности Републике Србије поделити укупно милион динара.

Путем конкурса ће бити финансирана набавка и уградња соларних панела, инвертера и пратеће инсталације за породичне куће за производњу електричне енергије за сопствене потребе, као и израда техничке документације и извештаја извођача радова. Како је наведено у конкурсу снага соларних панела не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена на за утрошену електричну енергију, а највише шест киловата.

Највећи износ подстицаја који се додељује за набавку и уградњу соларних панела, представља мањи износ од 50 одсто од вредности укупне инвестиције са ПДВ ом, а највише 420.000 динара са ПДВ-ом или мањи износ од оног који се добија множењем снаге у киловатима соларних панела из достављене профактуре, са износом од 70.000 динара са ПДВ-ом.

Како би учествовали на конкурсу потребно је да се грађани пријаве на писарници Општинске управе, или препоручено поштом слањем на адресу општине, Маршала Тита 50.

Више информација грађани могу добити путем телефона 013/661-122 (локал 121) и 013/660-430 или путем имејла vladana.genc­kovacica.org.

С. К-ч

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести