Осам радионица за децу и младе на бечејском Културном лету

БЕЧЕЈ: Највећи део активности „Културно лето 2020.“ у Бечеју биће посвећен деци и младима, а у центру пажње биће креативне радионице у организацији Градског позоришта и Канцеларије за младе. Све радионице су бесплатне.
1
Фото: Директор Градског позоришта др Здравко Петровић у новом простору за младе глумце

- Током јула и августа организоваћемо осам креативних радионица на српском и мађарском језику у којима ће радити истакнути музичари, позоришни и филмски радници. Све ће се одржавати у башти Позоришног клуба или некој од просторија под кровом наше установе, а радионице ће трајати од три до десет дана - сазнали смо од директора Градског позоришта Бечеј др Здравка Петровића.

Пријаве за учешће треба доставити до краја овог месеца електронским путем на мејл: позористебецеј­гмаил.цом или телефоном на бројеве 021/6915336  или 062/282062. За најмлађе ће бити занимљив рад у луткарској радионици, где ће водитељка бити креаторка лутака Моња Јованов. Нешто старијима ће бити атрактивно учешће у музичким радионицама. Водитељ радионице за гитаристе је бечејски музичар Владимир Гурјанов, а оне који желе да сазнају више о свирању на бубњевима, предавач ће бити перкусиониста Алберт Кристић, Бечејац који је знање и искуство стакао радећи у немачком граду Келну.

Основци ће почетна глумачка искуства добити учешћем у глумачкој радионици, где ће на српском језику водитељка бити позоришна радница Мирјана Колунyић Кузмановић, односно на мађарском језику студенткиња завршне године глуме Жофиа Мађар. Средњошколци и нешто старији заинтереовани за глуму могу се пријавити за глумачку радионицу у којој ће водитељка бити реномирана глумица Хана Селимовић. Филмску радионицу водиће продуцент филма и телевизије Милош Блажин, а са полазницима стрип радионице радиће мултимедијална уметница мр Марија Шавија.

Партнерство Градског позоришта и Канцеларије за младе не завршава се само заједничком организацијом „Културног лета 2020.“. Канцеларија за младе је ових дана помогла уређењу простора иза сцене, који ће сада послужити деци и младима за читалачке пробе приликом стварања представа, а у току је сређивање досадашњег Креативног центра, који ће убудуће бити нови дом Канцеларије за младе.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести