Панел-дискусија о подршци пољопривредницима кроз програм ИПАРД З у Бачу

БАЧ: Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарко Миланковић присуствовао је у Бачу панел-дискусији на тему „ИПАРД 3 - подршка пољопривредницима – како до средстава”.
Bac_01
Фото: Покрајинска влада

Скуп је део пројекта „Култ(Р)урал – развој, заштита и промоција општине Бач”, који подржава процес информисања и приступања средствима која су на располагању у области руралног развоја, а учешће на панелу узели су и представници републичких и регионалних нивоа власти.

Подсекретар Миланковић је истакао информисање привредних субјеката  о могућностима потраживања средстава из приступних фондова Европске уније треба да буде високо на листи приоритета.

- ИПАРД представља једну од мера која је успешно имплементирана и поседује све потребне инструменте за несметано спровођење, а ми смо у обавези да континуирано подржавамо све програме који имају циљ да афирмишу стручну едукацију људи који се баве питањима регионалног развоја кроз механизме европског финансирања - казао је Миланковић и подсетио да су овакве мере подршке од изузетног значаја јер представљају припремни корак ка приступању фондовима Европске уније који нуде далеко већа средства.

ИПАРД 3 усмерен је на инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа, а могућност за конкурисање имају предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге уписане у Регистар пољопривредних газдинстава.

В. Х.

EUR/RSD 117.3323
Најновије вести