Планира се темељна реконструкција језера у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Планови за озбиљну реконструкцију централног језера у Зрењанину постоје још од 2018. године, од када је Установа „Резервати природе“ од ЈВП „Воде Војводине“ преузела ингеренције над градским језерима.
1

Проблеми са документацијом обележили су прошлу годину, а ову ће обележити пандемија коронавируса. Тек, од озбиљнијих радова, по свему судећи, ни до краја године неће бити ништа.

У међувремену, језеро код зграде зрењанинског суда полако осваја и трска, а где је она, ту је и мини депонија у води коју стварају неодговорни појединци.

-Недостатак новца, али и радника, учинили су своје. Ове године нисмо успели ни да репарирамо водоскок, односно плутајућу фонтану у језеру, која нема само естетску, него и функцију пречишћавања воде. Почетком године, када је постављана талпа за пливање за часни крст, прекинуто је снабдевање понтона струјом. Како понтон није озбиљно репариран од када је постављен, за сређивање је било потребно више новца. Њега није било, а сада нам недостају и радници – објашњава директор „Резервата природе“ Дејан Јованов.

Јованов додаје да се обале језера косе колико је то могуће у оваквим условима. Напомиње да је кошење трске небезбедно за раднике „Чистоће и зеленила“.

-Наш радник једном до два пута недељно покупи смеће, али очигледно ни то није довољно - закључује Јованов.

Ж. Б

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести