Почели радови у Змај Јовиној улици у Шајкашу, аутомобиле "протерују" из центра

ШАЈКАШ: Предузеће „Бачкапут“ ових дана увелико ради на ширењу прилаза Змај Јовиној улици у Шајкашу, из правца улица Петра Драпшина и Браће Кркљуш.
21
Фото: Dnevnik.rs

Иако је улица реновирана пре неколико година, завршетак ових радова предвиђених планом и пројектом реконструкције омогућиће да Змај Јовина буде искоришћена за планирану намену – измештање регионалног саобраћаја из центра Шајкаша.

Због повољног географског положаја места, кроз Шајкаш пролази густ и развијен теретни и путнички саобраћај, а вишегодишња жеља мештана је да се због безбедности, регионални саобраћај измести из главних улица у центру. Председник општине Тител мр Драган Божић каже да ће завршетак ових радова омогућити остварење те тежње Шајкашана.

- Свакодневно кроз наше насељено место Шајкаш пролазе бројни камиони, аутомобили и аутобуси, а како се у центру места налазе школа, вртић, црква, амбуланта, Дом културе и бројне продавнице, скраћење регионалног пута и његово усмеравање на Змај Јовину улицу учиниће центар насеља знатно безбеднијим. Завршетак планираних радова и измештање регионалног саобраћаја на Змај Јовину улицу омогућиће да се у центру места код основне школе саобраћај додатно успори лежећим полицајцима, а то ће повећати безбедност наших ђака и пешака у центру. Морамо учинити све како би се пешаци и бициклисти који су најугрожениији у саобраћају безбедно кретали улицама нашег места – истакао је Драган Божић.

Фото: Dnevnik.rs

Улица Браће Кркљуш надовезује се на пут за Ковиљ и аутопут Е-75, док њен други крај води ка Жабљу, а део улице Петра Драпшина повезује центар насеља са путем за Тител. Завршетак радова и преусмеравање дела регионалног саобраћаја из ове две улице на Змај Јовину омогућиће његово брже одвијање, али ће истовремено смањити гужву и потенцијалну опасност за пешаке, бициклисте и возаче у центру места. Извођач радова у Змај Јовиној улици у Шајкашу је предузеће „Бачкапут“, а инвеститор ЈП „Путеви Србије“.

Текст и фото: С. Кнежевић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести