Покрајина улаже у зрењанинску болницу

ЗРЕЊАНИН: На последњој седници Покрајинске владе донета је одлука да се за потребе Опште болнице „Ђорђе Јоановић” у Зрењанину набави систем за дигитализацију РТГ апарата, вредан шест милиона динара.
bolnica zrenjanin
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Ово је само део овогодишњих улагања у здравствену установу која покрива шире подручје средњег Баната.

Општа болница је претходно саопштила да је у 2020. години, од Покрајинског секретаријата за здравство, овој установи за стационарно лечење и пружање специјалистичких медицинских услуга, опредељено укупно око 38,6 милиона динара, а захваљујући тим средствима обезбеђена је неопходна опрема и обављене су хитне поправке и грађевински радови. Замена РТГ цеви на ЦТ апарату коштала је 6,7 милиона динара, а набављен је и аутоклав за субстерилизацију, за потребе Одељења опште хирургије, односно Операционог блока, који кошта 4,6 милиона динара.

„Од средстава Покрајинског секретаријата за здравство набављени је и офталмолошки ултразвук, као и плазма субстерилизатор за потребе интензивне неге Одељења опште хирургије. Обезбеђене су и шпалт лампе за потребе Офталмологије“, кажу у Општој болници Зрењанин и додају да је за набавку система за дигитализацију РТГ апарата издвојенао шест милиона динара.

У укупна овогодишња средства добијена од Покрајине урачунати су и трошкови проширења инсталације гасне инфраструктуре и замене гасних подстаница за медицински кисеоник и ваздух у објекту који је опредељен за лечење оболелих од вируса Цовид-19.

„Ти радови и трошкови су обухватали израду елабората идејног решења, демонтажу постојеће опреме гасних подстаница за медицински кисеоник и ваздух, набавку, испоруку и монтажу нове опреме, проширење гасне инфраструктуре и израду елабората изведеног стања. За ове намене је опредељено укупно 15 милиона динара“, наводе у Општој болници „Ђорђе Јоановић“.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести