Покрајински секретар за привреду и туризам посетио Кулу

КУЛА: Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, са сарадницима замеником покрајинског секретара Палимиром Тотом и помоћником за туризам Миланом Јарићем, посетио је јуче општину Кула. У пратњи домаћина, председника општине Дамјана Миљанића, прва станица посете било је приватно предузеће „Лимар Мандић“, након чега су посетили кулски расадник „Севеплант“ у којем их је заменик директора Ненад Пурић упознао са радом овог расадника који је извозно оријентисан, јер више од 85 одсто произведених садница се извезе.
11 - kula ivanisevic
Фото: Општина Кула

Након „Севепланта“ уследила је посета салашу породице Паскаш који се налази између Куле и Црвенке, на такозваној Кудељари и који се баш због тога и зове „Стара кудељара“. Овај салаш ће свакако обогатити туристичку понуду кулске општине, а након разговора са домаћинима Горданом и Веселином Паскашем, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић је у обраћању медијима рекао:

– Кула је ове године добила око четири милиона динара, делом за привреду, делом за туризам. Уверили смо се да се новац троши наменски -рекао је Иванишевић.

Фото: Општина Кула

Он је додао да постоји предузетничка иницијатива и у сарадњи са локалном самоуправом да се врате туристички потенцијали.

- Идеја је да до новембра, док не буде креиран нови буyет, обиђемо што већи број општина, разговарамо са што више привредника на терену, људима који желе да се баве туризмом да бисмо могли у следећој буџетској години да направимо конкусе који ће на најбољи начин помоћи туризму и привреди АПВ- истакао је Иванишевић.

Миљанић је рекао да је салаш „Стара кудељара“ пример како се може развијати туризам у кулској општини.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести