Помор рибе на каналу ДТД код Србобрана

По речима Анице Дугалић из „Вода Војводине”, резултати анализа очекују се за неколико дана, а рибочуварска служба није јуче и данас, наишла на нови помор рибе.
Pomor ribe na kanalu DTD kod Srbobrana Foto: Srbobran danas
Фото: Помор рибе на каналу ДТД код Србобрана Фото: Србобран данас

СРБОБРАН: -У току су анализе узорака на Научно ветеринарском институту у Новом Саду, да се утврди од чега је угинула риба у делу канала Дунав-Тиса-Дунав у Србобрану, пошто је ЈВП „Воде Војводине“ након уоченог угинућа рибе у суботу ујутро одмах реаговало и о томе обавестило надлежне службе - изјавила је Аница Дугалић, руководилац Службе за односе са јавношћу и протокол у предузећу „Воде Војводине”.

По речима Анице Дугалић резултати анализа очекују се за неколико дана, а рибочуварска служба „Воде Војводине“ није јуче и данас, наишла на нови помор рибе. - Не знамо колико је рибе угинуло – рекла је Аница Дугалић и додала да рибочуварске службе реводно обилазе токове канала и да на терену нема ништа ново у овом случају. Замолила је јавност да се суд о немилом догађају доноси тек када буду објављени резултати анализе и сазна шта је довело до угинућа.

Локални портал „Срборан данас“ известио је да је уз обалу канала Дунав-Тиса-Дунав  вода  избацила велике количине мртве рибе, док је истовремено она која је била још жива покушавала изласком на површину да дође до ваздуха.

Портал наводи речи пецароша да ови призори нису новост и да се према њиховим сведочењима помор десио изненада, у току ноћи између суботе и недеље, у делу водотока између Врбаса и Турије, а да је у најширем делу канала у  Србобрану помор најприметнији.

„На обали се могу пронаћи примерци свих врста рибе, од млађи па све до капиталаца. Кривац за ову еколошку катастрофу непознат је, сем нагађања о томе ко је у воду испустио хемикалије због којих изумире биљни и животињски свет у каналу“ наводи  локални портал.

З. Делић

Славиша
04.11.2019 • 19:55
Није тачно да се не зна узрок те катастрофе,него се показује да су појединци јачи од државе и система,јер да је другачије до овога небих дошло.
EUR/RSD 117.5845
Најновије вести