Поставља се сплав на градском језеру у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Нема основа за поступање инспекцијских служби, поводом намере угоститеља Николе Новаковића да поново покуша постављање угоститељског сплава на централном градском језеру у Зрењанину, каже Милан Јованов, начелник инспекцијских служби у Градској управи Зрењанина.
splav.JPG
Фото: Dnevnik.rs

Јованов, који је у уторак био позван да изађе на терен, када је Новаковић довезао понтоне за сплав на обалу језера код такозваног Моста на сувом, истиче да је случај ван надлежности зрењанинских инспекција.

"Што се тиче дозволе за постављање сплава, зрењанински суд је пресудио у корист Николе Новаковића. Он има све потребне папире за то. А земљиште, на којем су истоварени елементи за градњу сплава, у власништву је Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ и то је адреса за сва питања у вези са сплавом", каже Јованов.

На централном градском језеру у уторак је почео истовар елемената за сплав који ће, по најави, бити постављен на тој језерској локацији. Понтони за сплав нешто пре поднева истоварени су са шлепера који их је ту довезао, а за постављање сплава спрема се угоститељ Никола Новаковић. Он је довео и екипу радника за истовар елемената.

"Не желим да дајем изјаве за медије, али могу да кажем да имам грађевинску дозволу и све потребне папире за извођење радова", кратко је саопштио Новаковић.

Он каже да у његовом науму да постави угоститељски сплав на језеру, сада не може нико да га спречи, јер су све дозволе прибављене.

"И пре тога имао сам све папире, али ме је група грађана, са којима сам морао да се тужим, спречавала да посао одрадим. Добио сам суд са њима и нема препрека за постављање сплава", тврди Новаковић и најављује да ће сплав за два до два и по месеца бити урађен и поринут у воду.

"Три године плаћам закуп и за земљиште на обали, да бих могао да овде изведем радове", истиче Новаковић.

Његовој акцији у уторак се супротставио Владимир Т. житељ оближњег насеља Мала Америка, који је позвао Комуналну полицију, јер извођач радова није поставио таблу и обезбедио градилиште по пропису. Из тог разлога позвана је и надлежна грађевинска инспекција.

Подсетимо, пре три године Новаковић је покушао да постави сплав, али га је побуна грађана Мале Америке омела да свој наум спроведе у дело. Случај је завршио на суду, који је пресудио у корист Новаковића.

Ж. Балабан

Petar
13.07.2017 • 12:02
Dugo je pripremana ova lakrdija sa splavom.Prvo je smenjena tužiteljka koja je insistirala na zakonitosti samog postupka, potom je "investitor" otvoreno po gradu nudio petocifreni eurski iznos "onom ko mu sredi papire",iste one koje mu je prethodno potpisao venčani kum, tada među prvim ljudima gradske uprave.Zatim je validnost dokumentacije u sudskom postupku procenjivala sudija "proveren kadar" u više režima, ne dozvolivši građanima da predložene svedoke izvedu na svedočenje, osim gospođe iz vodovoda, koja je profesionalno i argumentovano osporila mogućnost opstanka jezera ukoliko se tu postavi splav.Građanima koji su tri godine vodili borbu za grad i prava građana, veliko HVALA, a čekalicama, oportunistima i nezainteresovanim neka je na čast,
ua korupcija
13.07.2017 • 20:06

Jovanov obmanjuje javnost. Svako može proveriti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda u e-katastru ko je vlasnik parcele 9417/1. Suđenje je bilo farsa. Novaković i ne zna šta bi mu sve od papira bilo potrebno, kad bi uopšte bilo po propisu da je takva bolesna zamisao moguća. Institucije vlasti – sudske, izvršne i zakonodavne ne rade ono zbog čega postoje! Ni policija, inspekcija, komunalci. I to svi vidimo! Sve moramo ispočetka da pravimo – ovaj sistem se ne može popravljati!
Pjer
14.07.2017 • 08:40
Ovo je zrenjaninska Savamala. Kriminal. Korupcija političara i pravosudja.Slika današnje Srbije.
miloš savić
14.08.2017 • 21:41
ljudi su mukotrpno radili da bi korito očistili ovi sad hoće da ga zaprljaju radi per hiljada evra koje su primili užas zaprljali su narod vazduh i sad hoće sve što nečemu vredi da zaprljaju i otudje
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести