Повратак легендарног бицикла пони у Србију

БЕЧЕЈ: Сви који су довољно стари да памте Југославију, добро се сећају бицикала марке „Рог“, које су красили спортски параметри, као и  посебно популарног модела „пони”, погодног за градску вожњу.
с
Фото: В. Јанков

Нестанком „Југе“, престали су у Србију да стижу и бицикли тог словеначког произвођача, али се на улицама још могу видети као половњаци, јер им је једна од карактеристика дуговечност.

У међувремену су се десиле бројне промене и у „дежели“, што је оставило трага и у компанији „Рог“, која се 2017. године вратила у великом стилу. Ове године обележавају век и по постојања, јер је 1871. године у предграђу Љубљане основано предузеће „Рог“, где је пре седам деценија почела производња бицикала.

За повратак модела „пони” на улице у Србији заслуге припадају бечејској фирми „Оцеанс-и гроуп“, која је добила ексклузивно право увоза „Понија“ за Босну и Херцеговину, Србију и Црну Гору.

- Све се спонтано десило. Наш главни посао је увоз цвећа из Словеније, конкретно орхидеја. Током посета Словенији упознао сам многе пословне људе, па тако и колеге из „Рога“ и прихватио њихову понуду да их ексклузивно заступам у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Тако се пет оригиналних модела „пони” могу набавити само преко наше фирме, а већ их је тридесетак широм Србије. Увек имам на лагеру неколико комада и заинтересовани брзо могу доћи до свог новог љубимца -  вели нам власник фирме „Оцеанс-и гроуп“ Дејан Ивановић.

Бицикли су упаковани у кутије тешке 14 килограма и испоручују се на кућну адресу. Потребно је само ставити и заврнути корман и педале, све остало је спремно за вожњу, чак су и гуме напумпане. Нови „пони” има кожна седала, модерно је дизајниран, а може се склопити тако да се смести у гепек аутомобила, аутобуса или воза и, по доласку на жељену дестинацију, користи за вожњу у природи. Препознатљив квалитет носи и своју цену. Са урачунатом царином нови „пони” кошта  од 430 до 450 евра, али, као што се бечејски заступник већ уверио, то није препрека за љубитеље овог легендарног двоточкаша.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести