Италијанска компанија отвара погон у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Представници италијанске компаније И. М. М (Innovative mechanical milling) и зрењанинске фирме „Пенфарм“ потписали су јуче уговор о закупу пословног простора, који ће овај инострани инвеститор користити у Зрењанину.
italijani ugovor
Фото: Dnevnik.rs

Уговор су потписали власник компаније И. М. М. Мирко Ди Тицио и директор „Пенфарма“ Бранислав Јованов. Истовремено, потписан је и споразум о пословној сарадњи између поменуте италијанске компаније и овдашњег Техничког факултета „Михајло Пупин“, а потпис на споразум су ставили Ди Тицио и деканка факултета Драгица Радосав.

Како је саопштено овом приликом, И. М. М. ће закупити део производног простора предузећа „Пенфарм“ у индустријској зони „Југоисток“. Ова страна компанија се, иначе, бави прецизном механиком и очекивања су да ће у року од три месеца двадесет радника у закупљеном погону добити посао.

„Одабрали смо да инвестирамо у Зрењанин зато што је био најотворенији за развој оне индустријске гране којом се ми бавимо. Компанија се бави машинском обрадом специјализованих делова на ЦНЦ машинама и веома нам је битно то што ћемо имати сарадњу са Техничким факултетом, чија искуства ћемо моћи да користимо. Надамо се да ћемо проширити посао и да ћемо упослити још више радника“, казао је Ди Тицио.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је присуствовао потписивању уговора и споразума, подсетио је да је ово шеста италијанска компанија која послује у граду на Бегеју. Он је најавио долазак још нових инвеститора у врло кратком року.

„Пре неколико недеља је потписан уговор између једне друге италијанске компаније и „Минела“ о закупу напуштене хале. Следеће недеље, или за десетак дана, очекује нас још један инвеститор који ће доћи у наш град и оживети другу празну производну халу. То су све резултати наших напора да Зрењанин представимо као добро место за инвестирање“, оценио је Јањић.

Деканка Техничког факултета „Михајло Пупин“ Драгица Радосав је објаснила да ће сарадња између ове установе и италијанске компаније И. М. М. бити на обострану корист. Она је подсетила да факултет има студијски одсек Машинско инжењерство.

„Инвеститор је прво дошао у нашу установу да види са каквим кадром располажемо. Већ на другом састанку инвеститор је одлучио да изаберемо петоро најбољих студената како би били спремни за интервју и како би отишли на обуку у Италију“, казала је Радосав, додајући да је споразум о сарадњи значајан за факултет јер омогућава унапред осмишљену стручну праксу студентима машинског одсека.

Текст и фото: Ж. Балабан

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести