Пред фестивал цветања Тисе лопови украли опрему

СЕНТА: Велике главобоље организаторима традиционаолног Фестивала цветања Тисе 2020, који ће се осми пут одржати у Сенти од 19. до 21. јуна, неколико дана уочи манифестације задали су лопови и вандали.
1
Фото: ТО Сента

Наиме, непознати починиоци су из магацина локалне самоуправе општине Сента украли каблове, опрему и декорацију, коришћену за Фестивал цветања Тисе и друге манифестације које се приређују у овом потиском граду.

Крађом опреме и декорације пет дана уочи фестивала доведено је у питање организовање ове манифестације, али према речима Андраша Корицког, члана Општинског већа Сенте задуженог за туризам, припреме су настављене и поред немилих дешавања.

- Локална самоуправа ће учинити све да надокнади штету и да се фестивал одржи према предвиђеном програму - каже Кошицки, напомињући да су починиоци овим обезвредили и уништили вишегодишњи труд, пошто су елементи декорације резултат волонтерског рада добровољаца.

Причињена штета је процењена на око 300.000 динара, а поред крађе кабла и декорације начињена је и злонамерна штета, јер су исекли каблове на стубовима који се користе за осветљавање стазе лампионима на кеју крај Тисе у време фестивала. Туристички посленици Сенте не одустају да град промовишу у време природног феномена цветања, без обзира на штете које су им причењене, те улажу додатне напоре да се фестивал одржи. Програм 8. “Фестивала цветања Тисе” почиње данас у 18.30 сати отварањем Улице вина и изложбе рукотворина која ће потрајати и наредна два дана, наставља се наступом Сенћанског дувачког оркестра и концертима састава “Contrabayando” и “Bebe és a buligánok"

Сутра, у суботу пре подне је риболовачко такмичење, а у Улици вина и рукотворина  на малој бини од су концерти ансамбла “Јухас” (19) и “Инке Лопер” (20.45), на Доњем шеталишту од 20 сати су музика и плес, а на великој бини су концерти састава “Балкан спрингс” (19.45) и “Бијело дугме трибуте бенда” (22.15), а вечерњи програм у част цветања Тисе на реци ће се одржати традиционална регата са бакљама. Недељно вече је резервисано за концерт Зорана Шандорова у Улици вина у 19 сати, а тродневну манифестацију заокружиће жонглери са ватром сенћанског Удружења “Свети Лонгинус”.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести