Приоритет у Сомбору је ново запошљавање

СОМБОР: Град Сомбор је једна од три локалне самоуправе које су добиле захвалницу за резултате остварене у промовисању политике запошљавања, па је тако градоначелници Сомбора Душанки Голубовић уручена захвалница приликом обележавања Дана Националне службе за запошљавање у Београду.
raskrsnica sombor.
Фото: sombor.rs

У образложењу комисије наводи се да Град Сомбор према степену развијености припада првој категорији јединица локалне самоуправе, али из градског буџета издваја средства за запошљавање незапослених лица.

„Град Сомбор је Локалним акционим планом запошљавања за ову годину из  буџета издвојио 17,5 милиона динара и то за финансирање програма стручне праксе, субвенција за самозапошљавање, субвенција за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и финансирање јавних радова уз техничку подршку НСЗ. Више од стотину незапослених  до сада је укључено у програме активне политике запошљавања“, наведено је у образложењу Комисије НСЗ.

Градоначелница Голубовић се захвалила на признању и истакла да је НСЗ препознала напор средине на чијем је челу, како на очувању постојећих радних места, тако и настојања да локална самоуправа помаже при отварању нових радних места.

„Поред тога град је, осим наведеног, уз залагање Савета за запошљавање издвојио и додатна средства у износу од стотину милиона динара за реализацију других програма запошљавања и захваљујући томе у 2017. години смо, у сарадњи са НСЗ, запослили три стотине незапослених лица“, казала је Голубовић и истакла да посебан допринос у политици запошљавања има Савет за запошлљвање Сомбора, локалне самоуправе која је, поред Ниша и Лесковца, једна од три локалне самоуправе којој је додељена ова захвалница Националне службе за запошљавање.

Добар рад извршне власти, ако је судити по 45. Скупштини Сталне конференције градова и општина (СКГО) потврђен је и тиме што је управо сомборска градоначелница Душанка Голубовић изабрана за председницу ове организације, којом ће председавати наредне две године. На 45. Скупштини, одржаној 12. децембра 2017. године у Београду, изабрано је и ново председништво, нови председници одбора и надзорног одбора СКГО, на мандатни период од две године.

У наредном двогодишњем периоду у Председништво СКГО изабрани су Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Богатић, Крушевац, Лесковац, Суботица, Сврљиг, Панчево, Бачка Топола, Сомбор, Пећинци, Чачак, Аранђеловац, Ужице, Врњачка Бања, Смедерево, Зајечар, Пожаревац, Медвеђа и општине града Београда – Младеновац и Савски Венац, док ће у Надзорном одбору бити представници Краљева, Врбаса, Бабушнице, Баточине и нишке градске општине Пантелеј.

М. Мћ

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Града Сомбора. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града.)

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести