Процветала главна сомборског улица

СОМБОР: Познат као један од најзеленијих градова, Сомбор је последњу деценију све препознатљивији на мапи не само Србије, већ и у земљама региона као место где се сваког пролећа окупе бројни узгајивачи, али и љубитељи сваковрсног цвећа.
д
Фото: Град Сомбор

То је заслуга Међународног сајма цвећа који се ове седмице одржава по 11. пут.

Да су не само грађани, већ и надлежни из локалне самоуправе препознали атрактивност овог догађаја посведочио је приликом званичног отварања манифестације и Иван Шимунов, помоћник сомборске градоначелнице Душанке Голубовић, истичући чињеницу да су се организације овог сајма, насталог од идеје појединца, прихватили централна градска Месна заједница „Венац“ и сам Град.

Фото: Град Сомбор

Главна варошка улица ће представљати расцветалу цветну башту до суботе, 27. марта, а према речима организатора тезге је са својим производима хортикултуре заузело преко 130 произвођача цвећа, расада, садница, хумуса и осталих баштенских потрепштина. Њима су се, по устаљеном обичају, придружиле и старовременске занатлије међу којима доминирају произвођачи традиционалних војвођанских гурманлука и слаткиша, али и бројна удружења жена и готово свих националних мањинских заједница, како би промовисали циљеве за које се залажу. Тако је укупни број излагача премашио цифру од 220.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести