Проширени капацитети Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Сомбору

СОМБОР: Следећи тренд негативне стопе наталитета и Сомбор је последњих деценија доспео у демографски проблем, али како се у овом граду, увек водило рачуна о најмлађима, тако су недавно реконструисана два овдашња варошка вртића, „Врапчић“ и „Пужић“, а поводом завршетка радова њих је обишла градоначелница Душанка Голубовић.
12- so vrtic
Фото: Град Сомбор

Реконструкција и адаптација ова два објекта Предшколске установе је финансирано из буџета Града Сомбора и Републике Србије, па су изведени зидарски, молерски, подополагачки радови, реконструкције водоводно-канализационе мреже, као и потпуна замена дотрајале ПВЦ столарије у вртићу „Врапчић“, омогућили да се додатно прошире капацитети ПУ „Вера Гуцуња“.

Током своје посете градоначелница Голубовић је нагласила да су улагања у адаптацију вртића пре свега омогућила квалитетнији боравак деце у Предшколској установи „Вера Гуцуња“.

-Ово су последња улагања која смо имали током ове године и подразумевала су улагања у износу од преко четири милиона динара, што је омогућило квалитетнији боравак наше деце у вртићима Предшколске установе, с тим да су истовремено са извођењем појединих радова омогућене реконструкције којима је заправо проширен капацитет ПУ. У претходне четири године ми смо укупно реконструисали осам вртића и 2017. године доградили један део који је тада омогућио да још 70-торо деце буде уписано- рекла је градоначелница.

Захваљујући овим реконструкцијама које су извршене у ова два вртића, али и на другим местима, око 50-торо деце само јасленог узраста добило је своје ново место у оквиру Предшколске установе.

- Знамо да највећи број родитеља има повећану потребу управо у јасленом узрасту да нађу одговарајући смештај за своју децу и управо смо овим радовима успели да изађемо у сусрет и овој потреби и тиме да умањимо постојеће листе чекања, на чему смо радили и претходних година, како улагањем у саму Предшколску установу, тако и субвенционисањем цене предшколске установе када су у питању приватни вртићи- каже Голубовић. - Сматрамо да су изведени радови омогућили квалитетнији боравак, али и испуњење неких санитарно-хигијенских услова, који су због дотрајалости самих инсталација већ у ово време били упитни. Предшколска установа је заправо искористила ово време епидемије, када деца нису била присутна у вртићима, да обаве ове неопходне радове и обезбеде услов да деца имају квалитетнији боравак.

Директорка Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Александра Перовић каже да је реконструкцијом једне нефункционалне јединице у вртићу „Врапчић“ проширен његов капацитет простором достојним детета 21. века, а да је потпуном реконструкцијом водоводне и канализационе мреже у Вртићу „Пужић“ решен дугогодишњи велики проблем.

- Све је ово заправо у служби побољшања услова и квалитета живота детета. Ми у Предшколској установи имамо један слоган који јако волимо и често понављамо, и мислимо да је и животан и истинит, а он гласи „Задовољно, срећно и вољено дете данас – успешан и срећан човек сутра“. Сви смо овде и данас и у будућности у служби наше деце - истакла је директорка Перовић.

М. Миљеновић

Славиша
18.06.2020 • 22:31
Боже драги,требало би изборе у Сомбору одржавати сваког месеца,да бих се стање у општини колико толико довело у неку нормалу.
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести