Рачунари за ђаке у Крушчици

БЕЛА ЦРКВА: Захваљујући пројекту „Стварамо знање“ који компанија Телеком Србија већ трећу годину спроводи у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Основна школа „Сава Мунћан“ из Крушчице, код Беле Цркве, добила је нове рачунаре, паметне табле и потребну опрему за информатички кабинет.
д
Фото: Општина Бела Црква

Донацију малој, али вишеструко награђиваној школи коју похађа велики број деце чешке националности, уручила је директорка Сектора за односе с јавношћу „Телекома Србија” Марија Бошковић.

Том приликом она је подсетила да Телеком Србија сваке године опреми по 20 информатичких кабинета у 20 основних школа широм Србије, тако да је током протекле три године модерну рачунарску опрему добило 60 основних школа и да се пројекат „Стварамо знање“ реализује у оквиру програма „Покрећемо покретаче“ којим компанија подстиче појединце и институције да у свом окружењу покрећу позитивне промене.

- Пројекат опремања информатичких кабинета у основним школама покренули смо поводом 20 година постојања наше компаније са циљем да ученицима и наставницима обезбедимо савремене услове за рад и како би допринели подизању дигиталне писмености ђака на још виши ниво. О одабиру школа које је предложило Министарство просвете, одлучују грађани онлајн гласањем, па родитељи, наставници, бивши ученици, комшије могу да допринесу да и мале школе буду поносни добитници информатичког кабинета. Драго нам је што смо успели да реализујемо пројекат који подстиче заједницу да се удружи у постизању заједничког циља, а који основцима отвара могућност да лакше и боље уче уз помоћ наставника који могу да им укажу на предности, али и замке које дигиталне технологије са собом носе -  изјавила је Марија Бошковић.

Свечаности је у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја присуствовала начелница школске управе Зрењанин Снежана Олушки Влачић која је истакла значај пројекта „Стварамо знање“ и залагања друштвено одговорних компанија као што је Телеком Србија у стварању бољих услова за развој и образовање младих. 

Школа „Сава Мунћан“ једна је од 20 школа које су ове године грађани одабрали путем интернет гласања на Фејсбук страници мтсТвојсвет. Директор школе Никола Мирчов захвалио се компанији на донацији и Школској управи Зрењанин што су омогућили да и ова образовна установа учествује у пројекту.

- Ова награда нам је дошла у правом тренутку, јер нам је опрема у информатичком кабинету застарела и неодговарајућа. Наставници информатике и нашој деци много ће значити ова донација, јер ће много лакше савладавати градиво –рекао је Мирчов.

Ове године су средства за опремање информатичких кабинета добиле и школе из Чуруга, Гунароша, Лукићева, Сусека и других места широм Србије.

В. Х.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести