Радници зрењанинског Линглонга иду  на обуку у Кину

ЗРЕЊАНИН: Компанија „Линглонг Тајр“, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, јуче се представила Зрењанинцима и предочила им могућности за запошљавање.
1
Фото: Очекује се да обуке почну већ у јануару и фебруару

Промоција је одржана у препуној великој сали Културног центра Зрењанина. Због неочекивано великог одзива, интервјуи са заинтересованим лицима за запошљавање су одложени и најављено је да ће они бити појединачно позивани на разговоре, на основу поднетих пријава. Присутнима, којих је било неколико стотина, најпре је приказан видео материјал о овој светски познатој компанији.

Фото: Џек Шанг

Џанг Шуанг, менаyер сектора за људске ресурсе компаније „Линглонг Тајр“ за пројекат у Зрењанину, најавио је запошљавање око 200 лица у следећој години. За њих ће најпре бити организована обука у Кини.

-Планови за наредни период утврђиваће се на основу динамике изградње саме фабрике. План за запошљавање не обухвата само прву фазу запошљавања, већ и у наредним годинама. Компанија најпре планира запошљавање људи на кључним позицијама, као што су електроинжењери и машински инжењери, затим електротехничари, електричари на одржавању, као и остале струке на одржавању – најавио је Yанг Шуанг.

Он је казао да ће обука трајати од шест до дванаест месеци и спроводиће се и у Кини. У обрасцима који су дељени заинтересованима, као отворене позиције за посао наведена су и места преводилаца, ИТ инжењера, менаyера квалитета, менаyера логистике. Јуче је подељен и велики број образаца за пријаве за посао, од којих је неколико стотина одмах попуњено и предато компанији.

Почетак рада компаније у Зрењанину, иначе, планиран је за крај 2020. године, а „Линглонг Тајр“ жели да пре покретања производње већ има обучене и спремне и руководиоце и раднике, због чега ће обуке почети већ у јануару и фебруару идуће године. Кад је реч о платама, речено је да ће примања запослених бити веома конкурентна.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести