Реконструисана хала Тениског клуба „Спартак“ у Суботици

СУБОТИЦА: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је, заједно са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем, халу у суботичком Тениском клубу „Спартак“, у којој су реконструисане стаклене површине, чиме је обезбеђена висока енергетска ефикасност. 
s
Фото: vojvodina.gov.rs

Укупна вредност инвестиције је 4,8 милиона динара, до чега је Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио 4,4 милиона, а остатак новца су издвојили Град Суботица и ТК „Спартак“.

Баста је након обиласка хале изјавио да је ресорни секретаријат препознао потребе Града Суботице и ТК „Спартак“ да се овај објекат реконструише.

У тениској хали је обезбеђена енергетска ефикасност на завидном нивоу и тенисери ће сада имати много боље услове за тренинг, казао је Баста и додао да је заједнички са Градом Суботицом, рализацијом овог пројекта, урађена права ствар за спорт у том граду.

Он је додао да је са руководством Суботице разговарао о даљим заједничким улагањима, која ће обезбедити још боље услове за бављење спортом.

Бакић је захвалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на брзој реакцији и подршци у реализацији овог пројекта.

Он је додао да је хала изграђена још 1983. године, те да је заменом стаклених површина постигнута висока енергетска ефикасност и безбедност објекта. 

Како је Бакић навео, ТК „Спартак“ је један од најуспешнијих клубова у истоименој спортској породици, а реализацијом овог пројекта обезбеђени су услови за тренинге више од 250 чланова, међу којима су и такмичари и рекреативци.

Према речима председника ТК „Спартак“ Милана Вучковића, овај тениски клуб има богату историју, а зенит је достигао последњих година.

О његовим успесима говори велики број титула државног првака, које су им, у протекле четири године, обезбедиле прво место на ранг-листи Тениског савеза Србије, затим признање за најбољи клуб у Суботици и Спартакова награда.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести